Gündem Annesini öldürüp çocuğunu dereye atmış

Annesini öldürüp çocuğunu dereye atmış

Paylaş
Annesini öldürüp çocuğunu dereye atmış

Bursa'da Merkez Gürsu İlçesi'nde 4 aylık hamile olan Leyla Algan'ı öldürmekle suçlanan İhsan Ayan, cinayeti nasıl işlediğini tüm detaylarıyla anlattı

Savcılıkta, verdiği ifadede Leyla Algan'ı önce eliyle boğduğunu ardından emin olmak için iple boğazını sıktığını, 1.5 yaşındaki Gökhan isimli bebeği ise canlı canlı akan dereye attığını söylediği bildirilen İhsan Ayan'ın, iddiaya göre cinayet öncesini, o geceyi ve sonrası şöyle anlattı: "Olaydan 15 gün öne Leyla benimle buluşmak istediğini söyledi.

Bir araya geldik. Gökhan isimli oğlunun ve karnındaki bebeğin gerçek babasının ben olduğunu söyledi. Bu yüzden yapacağım evliliği gerçekleştirmememi istedi. Çılgına döndüm. Bunu yapmamasını istedim.

Bu kez, daha ileri gidip, evlendiğim gün salona gelerek bana söylediklerini düğüne gelen davetlilere anlatacağını açıkladı. Ben de onunla tartıştım. O gece yarısı Leyla ile konuşmak istedim.

"GECE 01.00'DE EVİNİN ÖNÜNE GELDİM"

Cep telefonu ile aradım. Önce telefona bakmadı. Sonra bana, 'Evdeyim' yazılı mesaj geçti. Yazışmalardan sonra buluşmaya karar verdik. Saat 01.00'de otomobil ile evinin önüne geldim.

Çocuğu ile otomobilime bindi. Arabada tekrar aynı konu üzerine tartıştık. Sinirlenip kendisine tokat attım. Çılgına dönmüştüm. Kucağındaki bebeği otomobilin arka koltuğuna koyup ellerimle boğazını sıktım. Ölmüştü.

"EMİN OLMAK İÇİN BOĞAZINI İPLE SIKTIM"

Bir bahçenin yanında aracı durdurup öldüğünden emin olmak için boğazını iple sıktım. Sonra cesedi attım. Eve gidiyordum ki, yolda akan dereyi gördüm.

Bu kez Gökhan isimli bebeği dereye attım. Hiçbir şey yokmuş gibi evime geri döndüm. Sonra da jandarma tarafından gözaltına alındım" dedi.

CEP TELEFON GÖRÜŞMESİ VE PARMAK İZİ TUTTU

Bu arada İhsan Ayan'ın cep telefonlarında yapılan incelemede sanığın saat 24.51 sıralarında Leyla Algan'ın evinin önünde olduğu belirlendi.

Cesedin yanında bulunan bardakta İhsan Ayan'ın parmak izini tespit eden jandarma, ekiplerle birlikte dereye atılan Gökhan isimli bebeğin cesedini araştırıyor.

Hüseyin TÜCCAR-Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA (DHA)