Türkiye (Son Dakika) Annesini, tecavüz eden genci öldüren sanığa 5 yıl hapis

Annesini, tecavüz eden genci öldüren sanığa 5 yıl hapis

Paylaş
Annesini, tecavüz eden genci öldüren sanığa 5 yıl hapis

Eskişehir'de annesine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 45 yaşındaki Fikret Şen'i döverek öldüren 18 yaşındaki Ümit Elekçi'ye 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verildi

Olay, Karapınar Mahallesi Mandalar Sokak’ta 4 Eylül 2011 tarihinde meydana geldi. Fikret Şen, 26 SU 921 plakalı otomobilin içerisinde ölü bulundu. Polis, Şen’i döverek öldürdükleri iddiasıyla Ümit Elekçi, ağabeyi 19 yaşındaki Savaş Elekçi ile annesi 41 yaşındaki Gülseren Sarıoğlu’yU ertesi gün bir mesire yerinde piknik yaparken yakalandı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanlardan Ümit Elekçi polislere daha önceden tanıdıkları Fikret Şen’in evine gittiklerini söyledi. Ümit Elekçi, şöyle dedi: "Evde içki içmeye başladık. Fikret Şen, alışveriş için beni ve ağabeyimi markete gönderdi.

Döndüğümüzde annem perişan haldeydi. Fikret Şen yan odadaydı. Annem Fikret Şen’in kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Annem bizim Fikret Şen’in bulunduğu odaya girmemize izin vermedi. Bir süre sonra Fikret Şen odadan çıktı.

Otomobiliyle bizi evimize bırakacağını söyledi. Otomobiline bindik. Yolda anneme yaptıklarından dolayı onunla tartıştım ve onu yumrukladım. Daha sonra evimize gittik. Öldüğünü ertesi gün polislerden öğrendik." Sorgulamaları ardından adliyeye sevk edilenlerden Ümit Elekçi, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı, ağabeyi ve annesi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Ümit Elekçi ile tutuksuz sanıklar anne G.S. ile diğer oğlu Savaş Elekçi bugün yapılan duruşmada son kez mahkeme heyetinin karşısına çıktılar. Ümit Elekçi, "Önce Allah’a sonra mahkemenize sığınıyorum. Beratımı istiyorum" dedi. Tutuksuz sanıklar Gülseren Sarıoğlu ve Savaş Elekçi de beratlarını istedi.

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ümit Elekçi’nin öldürme kastıyla hareket etmediğini, döverek yaralama ve bunun sonucunda ölümün meydana geldiğini, olayın kastın aşılması suretiyle insan öldürme suçu olduğuna kanaat getirerek sanığı önce10 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından olay tarihinde 18 yaşından küçük olması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı hapis cezasını 5 yıl 6 ay 20 güne indirip tahliyesine karar verdi. Heyet, tutuksuz sanıklar Gülseren Sarıoğlu ve Savaş Elekçi’yi ise berat ettirdi.

DHA