Türkiye (Son Dakika) Annesini ve eşini siper olarak kullanmış!

Annesini ve eşini siper olarak kullanmış!

Paylaş
Annesini ve eşini siper olarak kullanmış!

Ümraniye'de bir eve yapılan baskında yaralı olarak yakalanan Kenan Topçu'nun annesi ve eşini kendine siper ederek polislere ateş açtığı ortaya çıktı. 3 polisi yaralayan Topçu hakkında 52 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ümraniye'de geçtiğimiz ay evine yapılan baskında yaralı olarak yakalanan Kenan Topçu hakkında "Kasten yaralama", "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme", "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma", "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma", "İzinsiz Olarak Ateşli Silah ve Mermileri Ülkeye Sokma İmal Etme Nakletme Satma", "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" olmak üzere 6 ayrı suçtan toplamda, 19 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İHBAR ÜZERİNE BASKIN YAPILD

I Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Araştırma Bürosu tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianameye göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geçtiğimiz ay yapılan ihbar ile Ümraniye'de ikamet eden Kenan Topçu'nun(33) evinde, Suriye'de bulunduğu tespit edilen ağabeyi İhsan Topçu tarafından gönderilen silahları muhafaza ettiği bildirildi. Bunun üzerine ihbarın geldiği gün mahkemeden arama izni alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler, saat 19.50 sıralarında evin etrafında güvenlik tedbirleri aldıktan sonra evin demir kapısına vurarak yüksek sesle "Polis aç kapıyı" diye bağırdı. Kapının açılmadığı ve ikamet içerisinde silah mekanizması kurma sesinin duyulduğu belirtilen iddianamede, koçbaşı ile evin demir kapısının açıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

"EŞİNİ VE ANNESİNİ SİPER EDİP POLİSE ATEŞ AÇTI"

Evin içerisinde bir erkek şahsın arka odalara kaçtığı, Kenan Topçu'nun ise annesi ve eşi Elif Topçu'yu kendine siper ederek elindeki tabanca ile görevli polis memurlarını hedef alarak ateş ettiği ifade edilen iddianamede, polis memurlarının da karşılık vermesi üzerine silahlı çatışma çıktığı ifade edildi. Çatışma sonucu polis memurları ile Elif ve Kenan Topçu'nun yaralandıkları belirtilen iddianamede, evde yapılan arama sonucu ise bir adet otomatik tabanca ve bu silaha ait iki adet şarjör, bir adet tabanca ve bu tabancaya ait bir adet şarjör, bir adet el bombası ve 321 adet fişek bulunduğu kaydedildi. Savcılık tarafında hazırlanan iddianamede, olay yerinden ise 30 adet kovan, 23 adet mermi çekirdeğinin bulunduğu, evde bulunan tabanca, makineli tabanca, fişek, kovan, mermi çekirdekleri üzerinde yapılan inceleme sonucu tabanca ve mermilerin ruhsatlarının bulunmadığı belirtildi.

"KARDEŞİM SİLAH DOLUSU ÇANTA BIRAKTI"

Kenan Topçu'nun ateş etmesi sonucu görevli polis memurları, Yusuf Yavuz Alemdar, Mustafa Ulukuş ve Cengiz Hüsamettin Yılmaz'ın yaralandığı anlatılan iddianamede Topçu'nun savcılık savunmasına da yer verildi. Kardeşi İhsan Topçu'nun, Suriye'de mücahit olarak bulunduğunu söyleyen Topçu, kardeşinin 2 ay önce İstanbul'a gelerek eve çanta içerisinde silah bıraktığını söyledi.

Haberin Devamı

Kardeşine bir şey diyemeden silahları kabul ettiğini belirten Topçu, "Çantanın içerisinde makineli tüfek , bomba ve çeşitli mermiler vardı. Olay günü ailemle birlikte evdeyken birden kapılar kırılmaya başlandı. Kim olduğunu anlayamadık. Annem Suriyeliler'in evimizi başmış olabileceğini söyledi. Ben de bu hengamede silahımı davranışım ve ateş etmişim, olayı da ayrıntılı olarak bilmiyorum. Kardeşimin Suriye'de mücahit olarak savaştığını biliyorum, ancak hangi örgüt içerisinde olduğunu dair bir bilgim yoktur. Kendisiyle fazla bir irtibatımız yok. Suçlamaları bu şekilde kabul ediyorum. Olay nedeniyle pişmanım" dedi.

19 YIL 9 AYDAN 52 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Olaydan 11 gün sonra tutuklanan Kenan Topçu hakkında "Kasten yaralama", "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme", "Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma veya Taşıma veya Bulundurma", "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma", "İzinsiz Olarak Ateşli Silah ve Mermileri Ülkeye Sokma İmal Etme Nakletme Satma", "Görevi Yaptırmamak İçin Direnme" olmak üzere 6 ayrı suçtan toplamda, 19 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz ay Ümraniye'de bulunan Topçu Ailesi'ne ait eve baskın düzenledi.

Evden polise ateş açılması sonucu, komiser Yusuf Yavuz Alemdar ile polis memurları Mustafa Ulukuş ve Cengiz Hüsamettin Yılmaz yaralandı. Söz konusu operasyonun El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütüne yönelik olduğu ve polisin baskın yaptığı evde bu örgütün üyesi olduğu ileri sürülen İhsan Topçu'yu aradığı ancak Suriye'de olduğu için yakalayamadığı öğrenildi.

Arzu KAYA/DHA