Gündem Annesini zincirle bağlıyor

Annesini zincirle bağlıyor

Paylaş
Annesini zincirle bağlıyor

Annesini zincirle bağlıyor

Denizli'de alzheimer hastası olan 67 yaşındaki Ayşe Helvacı, evden uzaklaşıp kaybolmaması için oğlu 43 yaşındaki Mustafa Işık tarafından evde zincirle bağlanıyor. Işık, annesini zincirle bağlanmadığı takdirde kaybolabileceğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Denizli Merkez’e bağlı Kurtluca Köyü'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Işık, akli dengesi yerinde olmayan alzheimer hastası annesi Ayşe Helvacı'yı evden uzaklaşıp kaybolmasın diye evin içinde ve bahçede zincire bağlıyor. Mustafa Işık, annesiyle ilgilenebilmek için bir işte çalışamadığını, annesinin 2005'te başkasıyla ikinci evliliğini yaptığını anlatarak, “Evlendiğinde sağlıklıydı, sonradan hastalandı. İkinci eşi de annemi sokağa attı. Sokağa bırakılınca annem kaybolmuş, jandarma tarafından Çal tarafında bir yerde ormanda bulunmuş. Jandarma bize getirdi. Doktora götürdüm, hap verdi. Ancak hastalığıyla ilgili iyiye doğru bir gelişme olmadı. Pamukkale Üniversitesine sağlık raporu almaya gittik. Orada doktorlar, tedavisinin olmadığını ve iyi bakmamı söylediler. Annemin aklı yerinde değil, kimseyi tanımıyor” dedi.

Haberin Devamı

İki yıldır annesine bakmak için çalışamadığını, sürekli yanında bulunması gerektiğini belirten Işık, “Güzel havalarda annemi bahçeye çıkarıyorum orada da zincirle bağlıyorum. Aksi halde evden uzaklaşır ve hatırlamadığı için geri de dönemez. Zincire vurmazsam kayboluyor. Ancak ölüsünü buluruz” diye konuştu.
Annesinin durumu karşısında çaresiz kalan Mustafa Işık, zincirlemekten hoşlanmadığını ve psikolojik olarak rahatsız olduğunu ancak buna mecbur kaldığını söyledi, “İnsan annesini zincirlemek ister mi, elbette istemez ama mecbur kalıyorum. Dışarıdan görenler beni hayırsız evlat diye nitelendirebilir ama böyle bir hastalığı olan annesini seven herkes bunu yapar. Komşular da durumu gördükleri için bana hak veriyor. Yetkililerden yardım istiyorum” dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)