Siyaset Annesinin paşası
Paylaş
Annesinin paşası

Hükümet istemediği için Kara Kuvvetleri Komutanı olamayan ve emekliye sevkedilen 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız'ın veda törenine 85 yaşındaki annesi de geldi

YAŞ’TA KRİZ ÇIKMIŞTI

Bu yılki Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ), 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi bekleniyordu. Hükümet, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı hazırlattığı ileri sürülen Org. Iğsız’ın (64) bu göreve getirilmesine karşı çıkıyordu.

Ancak Org. Iğsız hakkında yargıya yansıyan bir suçlama yoktu. YAŞ sürerken bir sürpriz yaşandı. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, ‘Hükümet aleyhine internette propaganda yaptırmaktan’ Hasan Paşa’yı ifadeye çağırdı.

Böylece Org. Hasan Iğsız’ın ataması kilitlendi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Erdal Ceylanoğlu getirildi.

50 YILLIK ASKER

Emekliye sevkedilen Org. Hasan Iğsız, 1. Ordu Komutanlığı görevini dün İstanbul Selimiye Kışlası’nda Ege Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu’na devretti.

Org. Iğsız veda konuşmasında “Bazı beklentilerle ilkelerimden hiç vazgeçmedim” dedi. Törenin en önemli konuğu Hasan Paşa’nın annesi 85 yaşındaki Münevver Iğsız’dı.

Yürümekte zorlanan ve sağlık sorunları olan Münevver Hanım, “Paşa oğlumu bugün yalnız bırakamam” diyerek törene katıldı ve çok ağladı.

Haberin Devamı