Türkiye (Son Dakika) Annesinin sevgilisini öldürdü, savcı 'tahrik indirimi' istedi

Annesinin sevgilisini öldürdü, savcı 'tahrik indirimi' istedi

Paylaş
Annesinin sevgilisini öldürdü, savcı 'tahrik indirimi' istedi

Adana'da barlarda şarkıcılık yapan annesi Asuman Karabaş'ın (28) sevgilisi Bilal Ayyıldız'ı (23) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 15 yaşındaki S.A. hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcısı, olay tarihinde 14 yaşında olan çocuğa verilecek cezada 'haksız tahrik indirimi' uygulanmasını istedi

Şarkıcı Asuman Karabaş, geçen yıl yaz aylarında sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kendisini ’astsubay’ olarak tanıtan Bilal Ayyıldız ile tanışıp arkadaş oldu.

İddiaya göre, Bilal Ayyıldız, kendisini koruyacağını belirterek Karabaş’ı şarkı söylediği bara getirip götürmeye başladı. Ayrıca Karabaş’tan kira için 3 bin 200 lira alan Bilal Ayyıldız, ev tuttu ve birlikte yaşamaya başladı.

Asuman Karabaş’ın Ankara’da yaşayan annesi 61 yaşındaki Makbule Karabaş ve oğlu S.A. da bir süre sonra Adana’ya gelerek yanlarına yerleşti.

Ayyıldız, Asuman Karabaş’ın günlük kazandığı 450 liranın 150- 200 lirasını her gün elinden aldı.

BİRA BARDAĞIYLA SALDIRDI!

Biraz zaman geçtikten sonra Bilal Ayyıldız, kendinden kurtulmak isteyen Asuman Karabaş’a şiddet uygulayıp ölümle tehdit etti.

Geçen 8 Kasım’da da çalıştığı barda şarkı söyleyen Asuman Karabaş’a kırdığı bira bardağıyla saldırıp dövmek isteyen Bilal Ayyıldız’ı, bar görevlileri sakinleştirdi.

9 Kasım’da evi terk etmek isteyen Asuman Karabaş, annesi ve oğlu ile Bilal Ayyıldız arasında tartışma çıktı. S.A., Ayyıldız’ı bacağından bıçakladı.

ÖNCE BEN YAPTIM DEDİ SONRA DA...

Ayyıldız, kaldırıldığı hastanede ölürken, kaçan Asuman Karabaş, oğlu, annesi ve kendilerine yardım eden Erdi Öztürk, Ankara’da yakalandı.

Asuman Karabaş, önce cinayeti kendisinin, sonra da oğlunun işlediğini söyledi. Bilal Ayyıldız’ın kendilerine şiddet uygulayıp öldürmekle tehdit ettiğini belirten Asuman Karabaş, ondan kurtulmak için çok çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirtti.

Erdi Öztürk, Asuman Karabaş ile annesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, S.A. tutuklandı.

SAVCI BU GEREKÇEYLE İNDİRİM İSTEDİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, S.A. hakkında ’ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’ suçundan 12 yıla kadar, ’yardım’ suçlamasıyla da Erdi Öztürk, Asuman Karabaş ve Makbule Karabaş için 6’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, işsiz Bilal Ayyıldız’ın geçimini Asuman Karabaş üzerinden sağladığı ve şiddet uyguladığına yer verildi.

Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, tutuklu ve tutuksuz sanıklara verilecek cezada ’haksız tahrik’ indirimi uygulanması da istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yusuf BAŞTUĞ / DHA

4

Haberin Devamı