Yaşam Annesiz yavrular yuva arıyor

Annesiz yavrular yuva arıyor

Paylaş
Annesiz yavrular yuva arıyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, annelerini trafik kazasında kaybeden 5 yavru kedi sahiplerini bekliyor

Karşıyaka Belediyesi'nin hayvan sahiplendirme çalışmaları, hayvanseverler için pet shoplara alternatif oldu. Hayvanların satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakım evinde kalan hayvanları tercih eden vatandaşlar, geçen yıl 350 kedi ve köpeği sahiplendi. Bu yıl 100’e yakın hayvanı sıcak yuvalarına kavuşturan belediye ekipleri, sağlık kontrolleri ve aşıları yapılan hayvanları bir ücret talep etmeden yeni ailelerine teslim etti.



Anneleri trafik kazasında ölen kedi yavruları hayvanseverlerin ilgi odağı oldu. Yeni sahiplerini bekleyen yavru kedilerin aşı ve tedavilerini yapan veterinerlik ekipleri, hafta boyunca Taypark içinde kurulacak sahiplendirme stantları ile koruyucu hayvanseverleri beklemeye başladı.

BAŞKAN AKPINAR’DAN ÇAĞRI

Hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşturulması için özveriyle çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Vatandaşlarımız, ev ve süs hayvanı satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakım evinde kalan hayvanları tercih etmeli. Sağlık taramasından geçirilmiş ve sıcak bir yuvaya ihtiyacı olan kedilerimizi vatandaşlarımız sahiplenerek birer dost edinebilir. Tüm hayvanseverleri belediyemizin bakım evlerine davet ediyorum" dedi. İHA

Haberin Devamı