Spor Anonsçu açıkladı: Tribünden duydum

Anonsçu açıkladı: Tribünden duydum

Paylaş
Anonsçu açıkladı: Tribünden duydum

Hakan B.: Maçın 2-2 olduğunu tribünlerdeki seyircilerden duydum

Şükrü Saraçoğlu stadyumunda Fenerbahçe-Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında, Beşiktaş’ın Bursaspor'la berabere kaldığını söyleyerek taraftarları şampiyonluk havasına sokan ve daha sonra çıkan olaylara neden olduğu iddia edilen Hakan B.,(43) mahkemeye gönderildi. Anonsu arkasında bulunan tribündeki seyircilerden duyarak maçın heyecanı ile yaptığını söyleyen Hakan B., “Kötü bir amacım yoktu. Daha sonra yanlışlığı öğrenince tekrar anons ettim”dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de meydana gelen olaylardan sonra polis tarafından gözaltına alınan Hakan B., geceyi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde geçirdi. Gasp Büro Amirliği'ndeki ilk ifadesinde Hakan B.'nin şunları söylediği öğrenildi:

“10 yıldır Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda anonsçu olarak çalışıyorum. Maç şampiyonluk maçı olduğu için 4'üncü hakemin arkasında seyrediyordum. Normal anonslarımı yaptım. Kadroyu ve değişiklikleri seyirciye ilettim. Maçın sonlarına gelindiğinde heyacan iyice artmıştı. Bir kulağımız Bursa’dan gelen maçtaydı. Maçta ikinci uzatma dakikası oynanırken birden arkamdaki tribünde bir hareketlenme oldu. Herkes ‘şampiyon Fenerbahçe’ diye bağırıyordu. Onlara ne olduğunu sorduğumda, Bursa maçının 2-2 olduğunu söylediler. Ben de maçın heyecanı ile anons ettim. Maç bittikten sonra da “Şampiyon Fenerbahçe” diye bağırdım. Ancak daha sonra gerçeği öğrenince yaptığım anonsu düzelttim. Bir kastım yada kötü bir amacım yoktu. Çok üzgünüm”

Haberin Devamı

Poliste işlemleri tamamlanan Hakan B., halkın huzur ve sükünunu bozmak suçundan Kadıköy Adliyesi'ne gönderildi. Hakan B., adliyeye giderken basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorulara cevap vermedi.

Savcılığın "suç işleme kastı olmadığı" gerekçesiyle Hakan B’yi serbest bıraktığı öğrenildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)