Türkiye (Son Dakika) Antalya’da 100’e yakın ev boşaltıldı: 12 kişi yaralandı

Antalya’da 100’e yakın ev boşaltıldı: 12 kişi yaralandı

Paylaş
Antalya’da 100’e yakın ev boşaltıldı: 12 kişi yaralandı

Alanya Sapadere Kanyonu'nda dün sabah saatlerinde başlayan orman yangını tamamen kontrol altına alındı

Alanya'da dün sabah Sapadere Kanyonu'nda ormanlık alanda çıkan yangın, tamamen kontrol altına alındı.

Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Beldibi, Fakırcalı, Başköy ve Gazipaşa sınırındaki Yeniköy'e yayılan yangına gece boyunca çevre il ve ilçelerden gelen uçak, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi.

10 KİŞİ YARALANDI


Yangınlara havadan ve karadan müdahale gece boyu ve bugün de devam etti. Çalışmalar sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, Alanya Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi. Bölgede, rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın nedeniyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10'a yakın ev zarar gördü. Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde çıkan yangınlar da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilçenin farklı bölgelerinde gün içinde yangınlar çıktığını, bunlara anında müdahale edildiğini söyledi. Sapadere Mahallesi'ndeki yangının da kontrol altına alındığını kaydeden Başkan Yücel, "Yer yer küçük yangınlar var. Onlar da kontrol altında. Sıcak havadan ve rüzgardan dolayı yangının yeniden büyüme ve yayılma durumu var. Ekiplerimiz bölgelerde hazır bekliyor" dedi.


HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK


Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Sapadere'deki yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, soğutma çalışmasının ardından hasar tespitine başlanacağını belirtti. Vali Karaloğlu, "Güvenlik birimlerimizin yapacakları araştırmalar neticesinde yangının çıkış nedeni tespit edilecek" dedi.

YANGIN ALANINDA İNCELEME


Yangının kontrol altına alınmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk bölgede incelemelerde bulundu. Türel ve Türk, Karadeniz'i andıran bölgede ilk olarak yangından etkilenen yerleşim yerlerini helikopterle havadan inceledi.



6 MAHALLEDE ETKİLİ OLDU


30 Haziran günü çıkan yangının özellikle meteorolojik verilerin kötü olması nedeniyle 6 mahallede etkili olduğunu belirten Mustafa Türk, Orman Genel Müdürlüğü çok hassas davrandığı için yangının çıktığı gün yaklaşık 70 arazöz, 13 su tankeri, 17 ilk müdahale aracı, 35 orman mühendisi, 8 helikopter, 4 uçak, 6 dozer gönderdiğini söyledi.
Yangının kısa sürede kontrol altına alındığını anlatan Türk, "Tabi burada gönül isterdi ki bu kadar alan yanmasın ama maalesef hava çok kötüydü. Nemin yüzde 20'ler civarında olması, yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar, orman yangını açısından çok kritik bir havaydı. Can siperane bir mücadeleyle bugün öğleye doğru kontrol altına alındı. Birkaç noktada duman tütüyor. Hava ve kara araçlarımızla müdahale devam ediyor" dedi.



Alanya'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Haberin Devamı