Türkiye (Son Dakika) Antalya’da işten çıkarılan lokanta kuryesi 3 kişiyi öldürüp intihar etti

Antalya’da işten çıkarılan lokanta kuryesi 3 kişiyi öldürüp intihar etti

Paylaş
Antalya’da işten çıkarılan lokanta kuryesi 3 kişiyi öldürüp intihar etti

Antalya’da işten çıkarılan paket servis işçisi Saddam Korkmaz, eski patronu ve 2 çalışanı pompalı tüfekle öldürüp aynı silahla intihar etti. Saldırganın, tüm çalışanları öldürmek için iş yerine geldiği ve daha önce çeşitli asayiş suçlarından kaydı bulunduğu açıklandı.

Antalya Konyaaltı’ndaki Zümrüt Çorba Lokantası'nın patronu Gani Kocabaş ile restoran çalışanı Şenol Öztaş ve gıda mühendisi Gizem Ege’yi pompalı tüfekle öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son veren Saddam Korkmaz’ın (26), trafik cezası yüzünden patronuyla tartıştığı ve bu nedenle işten çıkarıldığı anlaşıldı.


'BU İŞ YERİNDEKİ HERKESİ ÖLDÜRECEĞİM' DEMİŞ


Lokantanın paket servis işlerini yapan Saddam Korkmaz’a servis sırasında trafik cezası kesildiği, cezanın ödenmesi konusunda patronu Gani Kocabaş’la 3 gün önce tartıştığı ve işten çıkarıldığı kaydedildi. Trafik cezası işletme sahibi tarafından ödenirken, Saddam Korkmaz’ın "Bu işyerindeki herkesi öldüreceğim" diye tehditte bulunduğu belirtildi.


Saddam Korkmaz

SİLAHI HIRKASINA SARDI


Bunun üzerine bugün sabah saatlerinde iş yerine hırkasına sardığı pompalı tüfekle gelen Saddam Korkmaz, iş yeri sahibi Gani Kocabaş’ı (50) arkasından yaklaşarak kafasından vurdu. Hızla bodrum kattaki mutfağa inen saldırgan, diğer çalışan 47 yaşındaki Şenol Öztaş’ı yine kafasından vurarak öldürdü.


Eski çalışanı tarafından öldürülen patron Gani Kocabaş (solda), gıda mühendisi Gizem Ege ve Şenol Öztaş


KADIN GIDA MÜHENDİSİNİ DE ÖLDÜRDÜ


Saddam Korkmaz, bir süre boğuşma yaşadığı gıda mühendisi 30 yaşındaki Gizem Ege'yi de başına ateş ederek öldürdü.


KAÇARAK CANLARINI KURTARDILAR


Büyük korku yaşayan diğer çalışanlar iş yerinden kaçarak canlarını kurtardı. Saddam Korkmaz, olayın ardından aynı silahla restoran içinde intihar etti.



Silah sesleri üzerine bölgeye polisler 4 kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da olay yerine gelerek bilgi aldı.

SİLAHI İNTERNETTEN ALMIŞ


Olayla ilgili incelemeyi sürdüren polis, Saddam Korkmaz’ın kullandığı pompalı tüfeği internet üzerinden aldığını tespit etti. Daha önce iki kez işten çıkarıldığı kaydedilen Korkmaz’ın silahı montunun içine gizleyerek işyerine geldiği ifade edildi.

Diğer yandan Saddam Korkmaz’ın terör suçlarından değil, çeşitli asayiş suçlarından kaydı bulunduğu açıklandı.


'HERKESİ İMHA ETMEYE GELMİŞ'


Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "İş yerinde çalışan bir şahıs iki gün önce işten çıkarılması gerekçesiyle patronu ile tartışıyor. Bugün de saat 10.30 sırasında işyerine geliyor, elindeki pompalı tüfeği hırkası ile sarmış, saklamış, iş yeri sahibi Gani Kocabaş’ı yanına yaklaşıp arkasından kafasına ateş etmiş. Onu öldürdükten sonra koşarak bodrum kata mutfağa iniyor, çalışanlardan bir diğer şahsın hemen aynı şekilde başına ateş ediyor.


Hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Gıda mühendisi çalışanla boğuşuyor. Bayana da ateş ediyor, başından öldürüyor. Diğer çalışanları da öldürecek, onlar saklanmış. Tamamen hepsini imha etmeye yönelik bir cinnet hali var. Onlar saklanınca kendisi başına ateş ederek yaşamına son veriyor. 5 yıldır burada çalışıyor, evli ve çocuğu var. Daha önce terör örgütüne üyelikten Muş’ta 2011 yılında hakkında işlem yapılmış" dedi.


'SEVİLEN BİRİYDİ'

Olayın tanıklarından Raziye Tabur, "5-6 senedir Saddam burada çalışıyordu. Sabah 3 el silah sesi duydum. 4’üncü silah sesinde zemine indik. Diğer çalışanlar buzhaneye kaçmış, yoksa onları da vuracakmış. Gani Kocabaş iyi bir insandı, kimseyle sorunu yoktu. Psikolojik sorunları vardı" dedi.





Haberin Devamı