Cumartesi Postası Antalya'da milyon dolarlık Hint düğünü furyası! Tüm masraflar kız tarafından

Antalya'da milyon dolarlık Hint düğünü furyası! Tüm masraflar kız tarafından

Paylaş
Antalya'da milyon dolarlık Hint düğünü furyası! Tüm masraflar kız tarafından

Antalya’da düğün çılgınlığı yaşanıyor. Hintliler akın akın geliyor. Üç gün üç gece süren düğünlerde harcanan milyon dolarların lafı bile edilmiyor. Hem de Hindistan geleneklerine göre tüm masrafları ‘kız tarafı’ karşılıyor! International MICE & Wedding Forum’un Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy anlatıyor.

Işıl Cinmen
isil.cinmem@posta.com.tr

Her gün bir haber çıkıyor: Antalya’da milyon dolarlık Hint düğünü. Antalya’da 3 gün 3 gece süren Hint düğünü. Ne oluyor?


Hindistan’dan Türkiye’ye yönelik ilgide iki yıldır artış var. Antalya da Hint düğünlerinin en popüler adreslerinden biri oldu.




Düğün turizmi bir süredir dünyada trend ama insan daha yakın yerleri tercih etmez mi? En az 6 saat uçuş demek bu!

Hintliler için düğün hayattaki en önemli olaylardan. Grand Indian Weddings Awards (Büyük Hint Düğünleri) diye ödül törenleri bile var. Her yıl tüm düğünler takip ediliyor ve derecelendiriliyor. Oscar gibi. Hindistan’da kadınlar mirastan mahrum bırakıldığı için, varlıklı bir ailenin kız çocuğuna verdiği önemi sergilemesinin en önemli yolu düğün. Aynı zamanda statü göstergesi. Düğün yapmak için Hindistan’da evini ipotek ettiren aileler bile var.




Nasıl bir paradan bahsediyoruz?

Türkiye’de yapılan düğünler 500 bin ile 25 milyon dolar arasında gerçekleşiyor. Bildiğimiz en pahalı Hint düğünü 75 milyon dolara yapıldı. Ama Türkiye’de değildi maalesef.

Yok artık! Peki, ‘kız tarafı’ mı karşılıyor düğün masraflarını?

Evet, Hindistan’da düğünü kız tarafı karşılıyor. Fakat modern Hintli aileler artık bu giderleri paylaşabiliyor. Erkek tarafının sorumluluğu gelenek anlamında pek yok. Hint kültüründe erkeğe başlık parası bile verilebiliyor. Böyle bir durum.

Vay! Peki, düğünde ne yapıyorlar da bu kadar pahalı oluyor?

Her öğün yemek ayrı bir konsept ve tema ile işleniyor. Üç gece sürecek eğlence için üç farklı eğlence hazırlanıyor. Dekor, ses, ışık ve performanslar... En az 500 konuğun otel masrafları... Ayrıca dünyaca ünlü sanatçıları düğünlerinde çıkarabiliyorlar. Düğün masrafı konusunda sınırları yok. Her şeyin son derece lüks ve göz alıcı olmasını arzu ediyorlar.


İSTER GECE 2:00 İSTER SABAH 5:00


Aksaklıklar çıkınca nasıl tepki veriyorlar? Para ve kapris dengesi nasıl?

Hintliler kaprislerini düğün süresince yapmazlar, düğüne karar verme aşamasında yaparlar. Düğün operasyonu esnasında fazla kapris ya da olay çıkaran olmuyor. Genellikle eğlencenin tadını çıkarmaya bakıyorlar.

İnançlarına göre, astroloji ve numerolojiye göre evlenecekleri tarih ve saati belirliyorlar. Ya gece 2’de evlenmeleri gerekiyorsa ne yapıyorsunuz?

Her şeyin hazır olmasını sağlıyoruz. İsterlerse gece 2’de, isterlerse sabah 5’te...



Yılda kaç Hint düğünü yapıyorsunuz?

Geçen yıl yüksek bütçeli yedi Hint düğünü yapıldı. 2018’de sayının 30’u geçmesini bekliyoruz. Bu düğünlerin şöhreti Hindistan’da giderek yayılıyor çünkü. Bu arada hepsi Antalya’da olmuyor. Bodrum, İstanbul ve Kapadokya için de istek olabiliyor.




Bu olay turizme de katkı sağlıyor, değil mi?

Tabii! Düğün grupları Türk taşıyıcılar ile uçuyorlar, Türkiye’deki beş yıldızlı otellerde konaklıyorlar. Düğündeki dekorasyon, ses, ışık ve eğlence de buradan sağlanıyor. Önümüzdeki dönemlerde Nijerya, Lübnan gibi ülkeleri de sık duymaya başlayabiliriz. Düğün turizmi büyük bir pasta. Biz de bu pastadan mümkün olduğunca çok pay alıp ekonomi ve turizme katkı sağlamak istiyoruz. Düşünsenize, davetlilerle birlikte binlerce kişi düğün için gelip Türkiye’yi görüyor. Sonra tatil için de burayı tercih ediyorlar.

Haberin Devamı