Spor Antalya kampı sona erdi

Antalya kampı sona erdi

Paylaş
Antalya kampı sona erdi

Fenerbahçe'nin Antalya'daki devre arası kamp çalışması sona erdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yarışı için kadrosuna inandığını ancak her yarışta başarılı olmak için daha büyük ve güçlü bir kadroya sahip olmak gerektiğini söyledi.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Limak Arcadia Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında kamp çalışmalarını değerlendiren Daum, futbolcuların çok iyi çalıştığını söyledi. Bazı futbolcuların henüz istenilen form düzeyinde olmadığını dile getiren Daum, onların da kısa zamanda çok çalışarak diğer arkadaşlarının performansına kavuşacağını ifade etti.

Daum, David ve Semih’in sakatlıkları bulunduğunu, Özer’in de bazı antrenmanlara katılamadığını kaydetti. Gökhan Ünal’ı kadrosunda görmekten mutlu olduğunu belirten Daum, golcü futbolcunun kalitesiyle takıma çok yararlı olacağını ve adaptasyon sorunu yaşamayacağını dile getirdi.

"BU KADROYA İNANIYORUM"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Daum, "Kazım ve Önder’in kadro dışı kalmasıyla takımın güç kaybettiği görüşüne katılıyor musunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Bu konuya iki taraftan bakılmalı. Birincisi, bir futbolcunun sportif anlamda gösterdiği performans, ikincisi de saha dışında kulübe zarar verebilecek davranışları. Kulübümüz bu konuyla ilgili net bir şekilde sinyal vermek istedi.

Kulüp olarak verdiğimiz karar çok nettir. İki oyuncu da Fenerbahçe’nin futbolcusudur ve takımdan ayrı çalışmaktadırlar. Karar sürmektedir, hiç birşey değişmedi.

Takım güçlü ve gittikçe daha da güçlü oluyor. Gökhan’ın transferiyle takıma apayrı bir güç daha girdi.

Benim görevim, Fenerbahçemize, ve her futbolcumuza sonsuz destek vermek. Bu takıma inanıyorum. Sakatlık yaşamazsak veya fazla ceza olmazsa bu kadroyla istediğimiz hedeflere ulaşacağız."



Sezon başındaki Almanya kampında gazetecilere yaptığı açıklamada forvet istemediğinin hatırlatılarak, bu fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Daum, David’in birçok sakatlık yaşaması ve Guiza’nın tüm maçlarda görev alamaması nedeniyle bir golcüye ihtiyaçları olduğu değerlendirmesi yaptıklarını belirtti.

Sezon öncesi orta sahadan daha fazla pozisyon üreterek, gol bulacaklarını umduğunu ancak ilk yarıda istediklerinin gerçekleşmediğini vurgulayan Daum, "Hedefimiz sadece forvetlerden değil, orta saha oyuncularından da gol atmakta faydalanmak. Umarım ikinci yarıda orta sahadan daha fazla gol görebiliriz" dedi.

Özer’in dünkü maçta gol atarak bunu başlattığını dile getiren Daum, Mehmet Topuz, Uğur ve Ali Bilgin’den de daha fazla gol görmeyi umduğunu ifade etti.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Daum, Aykut Kocaman’ın yürüttüğü transfer çalışmalarıyla ilgili soru üzerine, "Transfer olur olmaz... Her teknik direktör transfer ister, yeni futbolcular ister ama benim görevim şikayet etmek değil, burada var olan futbolcularımızla en iyi şekilde başarımıza doğru çalışmak" dedi.

Fenerbahçe’nin ikinci devre 12 maçı kendi evinde oynamasının avantaj olup olmadığı sorusu üzerine Daum, "Eğer 12 maçı kazanırsak avantaj ama önce oynamak gerekir. Her maç zordur, kimse İstanbul’a gelip bize hediye verecek değil. Belki seyahatle ilgili avantajdır, fazla uçuş olmayacak ama sahada bir avantaj görmüyorum" diye konuştu.

Kadıköy’de çok sayıda maç yapacaklarını dile getiren Daum, sahanın durumunu merak ettiğini vurguladı. Daum, "Umarım iyi bir zeminle karşılaşırız" dedi.
Futbolun sonuç oyunu olduğunu belirten Daum, her takımın kapasitesinin üzerine çıkması gerektiğini ifade ederek, mücadeleci olmak ve sonuca oynamak gerektiğini söyledi.

İkinci yarıda da ilk yarı gibi zor maçlar beklediğini dile getiren Daum, teknik direktör olarak futbolcularından Bursa, Gençlerbirliği ve Galatasaray karşındaki mücadelelerini beklediğini dile getirdi. Daum, "Önemli olan zor maçları kazanmak. Bazen her maçta iyi oyun sergileyemiyorsunuz, o maçları kazanmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

ÖNCELİKLİ HEDEF ŞAMPİYONLUK



Daum, Avrupa Ligi’nde de iddiaları olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Kadromuz belli. Üç yarışmada devam ediyoruz. Bunun ötesinde milli maçlar da var. Bu üç yarışmada ne kadar başarılı olabiliriz bunu göreceğiz. Fenerbahçe Teknik Direktörü olarak her zaman optimist olmanız gerekiyor. Beklentiler çok yüksek. Ben optimistim ama gerçekçiyim de aynı zamanda. Her yarışmada başarılı olmak için çok büyük ve güçlü kadroya sahip olmanız gerekiyor. Dolayısıyla gerçekçiyim ama her yarışmada başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye’de bazen benden abartı şekilde cevap bekleniyor ama ben realistim, gerçekçi olmak istiyorum. 25 yıldır bu meslekteyim, tecrübeliyim. Bu kadar yarışmaya katılmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Onun için fazla büyük konuşmadan işimize konsantre olmak istiyoruz."

Bir gazetecinin Daum’un çok iddialı konuşmadığını belirtmesi üzerine Daum, "Şampiyon olacağız. Sizce bunu becerememek için bir neden var mı? ’Gerçekçi olmak istediğim’ derken şampiyonluğu ön plana atıp diğer yarışmalarda bazı şeyleri arka plana atmayı kastediyorum. Bizim için en önemlisi şampiyonluk. Ben sadece abartmak istemiyorum. Birkaç puan farkla şampiyon olacağımızı veya Avrupa Ligi’nde kimleri yeneceğimizi söyleyebilirim ama bunlar benim tarzım değil. O yüzden gerçekçi olmak gerek diye konuştum" dedi.

Emre ya da başka bir futbolcunun Önder ve Kazım’ın affedilmesi için kendisine talepte bulunmadığını da dile getiren Daum, verilen kararı desteklediğini söyledi.
Savunmada takviyenin gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soru üzerine Daum, defansta sıkıntı doğarsa takım içinde çözebileceklerini belirtti. Defansta işler kötü giderse sıkıntı yaşayabileceklerini de dile getiren Daum, defans oyuncusu transfer etmeyerek ufak bir risk aldıklarını kaydetti.

Daum, Almanya’da bir gazeteye verdiği demeci hatırlatması üzerine, Fenerbahçe’ye sezon başında ikinci kez geldiğinde bıraktığındaki Fenerbahçe atmosferinin olmadığını belirterek, "Bu atmosferi yeniden yaratmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her zaman Fenerbahçe’nin hem başarılı hem sempatik bir kulüp olmasını istiyoruz dedik" diye konuştu.

3

Haberin Devamı