Ekonomi Antalya'ya 4 milyon Rus turist

Antalya'ya 4 milyon Rus turist

Paylaş
Antalya'ya 4 milyon Rus turist

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın yıl sonuna doğru yaklaşık 4 milyon Rus turisti ağırlamış olacağını bildirdi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, bu yılki turizm sezonun geçen yıla göre daha iyi geçtiğini belirtti. Antalya'da geçen yıla kıyasla yüzde 60'lık bir büyüme gerçekletirdiklerini aktaran Erkan Yağcı, 2016 rakamlarının çok üstüne çıktıklarını ifade etti. Erkan Yağcı, turizmde en iyi yılların 2014-2015 olduğunu dile getirerek, bu yılki rakamların da o yıllardakilerine yaklaştığını söyledi.

Bu yılki büyümenin temelinde Rus pazarının çok büyük payının olduğunun altını çizen Erkan Yağcı, geçen yıl Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle Rusya'dan Türkiye'ye uçuş yasağı konulduğunu anımsatarak, bu yıl ise ciddi anlamda bir Rus turist yoğunluğu yaşadıklarını söyledi.

"Yıl sonuna doğru Antalya'da 4 milyona yakın Rus turist ağırlamış olacağız." diyen Erkan Yağcı, bu rakamın Türkiye için ise yaklaşık 5 milyon civarında olacağını kaydetti. Erkan Yağcı, bu senenin Rus pazarındaki en iyi yılları olduğunu ifade ederek, "2014 yılı Rus pazarında en iyi yılımızdı. 2017 yılında, 2014 rakamlarını geçmiş olacağız. Bu sevindirici bir gelişme." dedi.

12 MİLYON TURİST HEDEFİ


Avrupa pazarında sıkıntıların devam ettiğinin altını çizen Erkan Yağcı, sene başındaki yüksek düşüş oranlarının sene sonunda azaldığını belirtti. Erkan Yağcı, Antalya'nın 2014-2015 yıllarında 12 milyon turist ağırladığını hatırlatarak, ilk hedeflerinin de bir an önce bu rakamlara ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Var olan yatak kapasitesi ve fiyatların da makul seviyelere gelebilmesi için Antalya'nın 12 milyon turist rakamına ulaşması gerektiğini vurgulayan Erkan Yağcı, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda 12 milyon turist rakamına ulaşmak olduğunu aktardı.

Erkan Yağcı, son iki yıldır Almanya pazarında düşüş yaşadıklarını aktararak, 2018'den itibaren Almanya pazarının büyümeye geçmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin turizmde birinci kaynak pazarının Almanya olduğunu belirten Erkan Yağcı, "Almanya, geçmiş 20-25 yıla bakarsak Türkiye turizminin gelişmesinde önemli bir role sahip oldu. İki ülke arasında uzun yıllar boyunca oluşmuş iş birlikleri ve dostluklar var. Turizmle ilgili siyaset üstü bir politika izlemesi durumunda Almanya'nın turizmde Türkiye'ye hızlı bir dönüş yapacağını düşünüyorum. Rusya pazarında bunun örneğini gördük. Geçen yıl Rus pazarı yoktu bu sene en iyi yılını yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı