Siyaset Antalya'da AK Partili belediye CHP'li başkanın izini siliyor
Paylaş
Antalya'da AK Partili belediye CHP'li başkanın izini siliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP'li eski başkan Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın başkanlığını yaptığı Engelli Bireyler Derneği ile işbirliği protokolunu feshetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın’ın başkanlığını yaptığı Engelli Bireyler Derneği arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi spastik ve engelli çocukların bakım, rehabilitasyon ve iş istihdamı merkezinin kullanımına yönelik işbirliği protokolu feshedildi. 4 Kasım 2016 tarihinde sona erecek 3 sayfalık protokolun feshi 3 maddede sağlandı.

Haberin Devamı

Engelli Bireyler Derneği adına yönetim kurulu üyesi Hüseyin Cahit Oğuz’un imzaladığı fesih protokolünde taraflar, karşılıklı olarak birbirlerinden hiçbir hak ve alacakları olmadığı konusunda mutabık kaldı. Fesihle birlikte dernek, 36 kalemde sıralanan demirbaşı devretti. Devredilen mallar arasında piyano, bisiklet, havuz asansörü, trombolin, kondisyon aleti, yürüyüş bandı, seramik fırını, bilgisayar, cep telefonları bulunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, merkezin işletilmesi için Özel Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği’yle işbirliği protokolu imzalayacak. Başkanlığını Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Anabilim Dalı’nın kurucu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şükran Taçoy’un yaptığı dernekle protokol imzalanabilmesi için Başkan Türel’in, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Merkezin kuruluşu aşamasında da yer alan Doç. Dr. Taçoy’un başkanlığını yaptığı dernekle imzalanacak protokolün ana gövdesini Engelli Bireyler Derneği’yle imzalanan protokol oluşturuyor. Küçük değişikliklerin yer aldığı taslak protokol metninde, merkezin ticari kar elde amacı güdülmeden çalıştırılması esas tutuluyor. İşbirliği protokolü 4 yıllık imzalanacak. Tesislerin kullanımı ve işletilmesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi, derneğin ticari kar elde etme amacı olmadığı göz önünde bulundurularak, yasal mevzuatın kendisine tanıdığı imkanlar ve yetkiler çerçevesinde hizmet binası tahsisi ile birlikte ihtiyaç olacak gerekli personel, malzeme ve ekonomik desteği vermekle yükümlü kılındı. Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri dışındaki otel, yemekhane ve spor tesislerinin ihtiyaç duyduğu her türlü malzemenin temin edilmesi, idari kadronun oluşturulması ve bunlara ait hak ve yükümlülükler de Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacak.

Mustafa Akaydın’ın imzaladığı protokolde belediyeden derneğin yönlendirdiği 3’er uzmandan oluşturulan ’Mesleki Uzmanlar Kurulu’ ise yeni protokolle birlikte 7 kişiye çıkacak. Belediyeden 4, derneğin yönlendirdiği 3 uzman tarafından oluşturulan ’Üst Yönetim’ ve ’Denetim Kurulu’ olarak isimlendirilen kurul, dörder aylık dönemlerde yapacağı denetlemeleri rapor haline getirecek.

Haberin Devamı

Emre BAYLAN / DHA