Siyaset Antalya'da Baykal'a yumurta
Paylaş
Antalya'da Baykal'a yumurta

Antalya'nın Serik ilçesinde seçim çalışması yapan Deniz Baykal'a bir grup haşlanmış yumurta attı. Bu kişilerin, listeye giremeyen bir partilinin yeğenleri olduğu iddia edildi

12 Haziran seçiminde CHP’den Antalya birinci sırada milletvekili adayı olan Deniz Baykal, diğer milletvekili adayları Osman Kaptan, Arif Bulut, Levent Kıldır ve Ahmet Daloğlu ile İl Başkanı Özer Ülken'le birlikte bu sabah seçim çalışması için Serik İlçesi’ne geldi.

Serik'te ilk olarak MHP'li Belediye Başkanı Mehmet Habalı'yı makamında ziyaret eden Baykal, burada iktidarın değişmesine şiddetle ihtiyaç olduğunu söyledi. Baykal, "Ben Doğru Yol'cuyum, ANAP'lıyım, MHP'liyim, Saadet'liyim. Hepsine saygımız var. Ama hepsinden önemlisi oyları israf etmeden, her oy parlamentoda karşılığını ortaya koyabilmeli. Serik merkez sağın önemli bir merkezi. Süleyman Demirel Isparta'dan alamadığı oyu buradan aldı. O merkez sağın şimdi AKP'yle ilgisi var mı? Zerre ilgisi yok" diye konuştu.

Baykal daha sonra, partililerle birlikte esnafı ziyaret ederek, partisinin ilçe binasına doğru yürümeye başladı. Baykal, ilçede bugün seçim irtibat ofisini açan MHP'nin Antalya'da 4'üncü sıra adayı Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik'i ziyaret etmek istedi ama törenin başlamış olduğunu görünce fikrinden vazgeçti.

Çınaraltı Meydanı’ndan geçerken Deniz Baykal’a saat 11.15 sıralarında yaklaşan 5- 6 kişilik grup, “Serik'ten defol git Baykal" diye bağırarak haşlanmış yumurta attı. Bu arada partililer Baykal'ın etrafını çevirerek koruma altına aldı. Baykal'a tepki gösteren kişiler, partililer tarafından kovalandı, ancak saldırganlar ara sokaklara kaçtı.

ZİYARETİNE DEVAM ETTİ

Yumurtaların isabet etmediği Deniz Baykal da hiç bir şey olmamış gibi esnaf ziyaretine devam etti. Baykal kısa süren kargaşanın ardından parti binasına çıktı.Partisinin ilçe başkanlığında konuşun Deniz Baykal, çıkışta, yumurtalı saldırıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Soruları gülerek karşılayan Baykal, "Rica ederim" dedi. Saldırının parti içi bir tepki olup olmadığına yönelik sorulara, az önce konuştuğu ilçe başkanlığı binasını göstererek, "Parti dediğin ne? Parti burada işte" diye karşılık verdi. Deniz Baykal'a yumurta atanların, listeye giremeyen bir partilinin yeğenleri olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

İl Başkanı Özer Ülken, "Kişisel tepkiden kaynaklanan bir davranış. Bizim için kıymeti arbiyesi yoktur. Serik bir evladı gibi Deniz Baykal'ı kucaklıyor" dedi. İl Başkanı Ülken, saldırının parti içinbir tepki olarak değerlendirilemeyeceğini, son derece kişisel olduğunun altını çizdi.Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra ilçe pazarını gezdi.

Emre BAYLAN -KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN /ANTALYA -DHA

DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5319","5319","201104","5319-2.jpg");