Gündem Antalya'da 'biralı' eylem

Antalya'da 'biralı' eylem

Paylaş
Antalya'da 'biralı' eylem

Antalya'da bir grup avukat, bira içtikleri için Kabahatler Kanunu'nun 'Sarhoşluk' başlıklı maddesi gereğince para cezası kesilen iki gence destek için biralı eylem yaptı

Geçen cumartesi günü şikayet üzerine Kaleiçi Yat Limanı’na gelen polisler, burada içki içtiğini tespit ettiği 20 kişinin kimliklerini toplamış, daha sonra alkolmetre ile alkol ölçümü yapmıştı.

Alkolmetreye üflemeyi reddeden 18 kişi kontrol için hastaneye götürülürken, 32 yaşındaki Zafer Ülker ile 36 yaşındaki Mahir Güven’e, kanlarında 0.22 ve 0.34 promil alkol çıktığı için 75’er liralık ceza kesilmişti.

Haberin medya organlarında yer almasının ardından verilen tepkilere, bugün bir yenisi eklendi. Antalyalı bir grup avukat, polisin ceza kestiği Zafer Ülker ve Mahir Güven’e destek için Kaleiçi Yat Limanı’ndaki amfitiyatroya gelerek, biralı eylem gerçekleştirdi.

Avukatlar, "Bizler yalnız bira ile ilgili yasaklamanın değil, topluma yapılan her türlü baskının karşısında olan kişileriz. Bugün Zafer ve Mahir’e yapılan baskı, bir başka gün başka bir özgürlük kısıtlaması ile karşımıza çıkabilir.

Bizler bu toplumun bir parçası olarak her türlü baskı ve dayatmanın karşısında olduğumuzu göstermek için buraya toplandık" dedi.

Yağmur nedeniyle beklenen kalabalığın oluşmadığını belirten avukatlar, önümüzdeki hafta sonu aynı eylemi yaklaşık 1500 kişi ile gerçekleştireceklerini söyledi.

Ömer ERDEM/DHA