Türkiye (Son Dakika) Antalya'daki taksici olayında yeni gelişme

Antalya'daki taksici olayında yeni gelişme

Paylaş
Antalya'daki taksici olayında yeni gelişme

Geçen günlerde Antalya'da bir genç kadın, bindiği taksinin alakasız yollara dalması üzerine 'Bu adam beni kaçırıyor' diye arkadaşlarına yardım mesajı atmış tacize uğradığını iddia etmişti. Olayda flaş bir gelişme yaşandı

Candaş Tolga Işık yazdı

Cuma günü köşemde Antalya’da yaşanan bir hadiseyi kaleme almıştım. Önce bir arkadaşım aracılığıyla sonra bizzat dinlediğim bir kadının bindiği takside yaşadığı taciz iddiası tüylerimizi ürpertmişti. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan kadına yönelik şiddet konusunda “kadının ifadesi esastır” ilkesinden yola çıkarak olayı bizzat kaynağın anlattığı şekliyle kaleme aldım. Ertesi gün Antalya Emniyeti’nden aradılar. “Bizde böyle bir kayıt yok” dediler. “Nasıl olur” dedim ve ekledim “Bizzat olayı yaşayan kadınla konuştum. Kendisinin size iletişim bilgilerini vereyim, siz de ulaşın konuşun.” Teşekkür ettiler, benden şahsın numarasını ve ismini alıp “Biz kendisine ulaşalım, bir konuşalım” deyip kapattılar.

Haberin Devamı

Dün akşam bir okuyucumuzun uyarısı üzerine öğrendim ki, Cuma akşam saatlerinde Antalya emniyeti resmi bir açıklama yapmış.

“Bazı basın yayın organlarında; “Antalya’da taksici terörü”, “Kendisini kaçıran taksiciden konum paylaşıp kurtuldu”, “Antalya’da taksici terörü! Çok güzel kızdı dayanamadım” başlıklarıyla haberlerin yapıldığı görülmüştür. İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırmada, ilimiz Polis Sorumluluk Bölgesinde haberin konusu ile ilgili herhangi bir müracaatın bulunmadığı ve adli işlemin yapılmadığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan araştırma sonucunda; taksici tarafından tacize uğradığı iddia edilen şahsa ulaşılarak, haberde iddia edilen konu ile ilgili alınan beyanında, söz konusu haberlerin asılsız olduğunu, binmiş olduğu taksi şoförünün bilmediği bir güzergaha dönünce kendisinin panikleyerek arkadaşlarına mesaj attığını ve taksiden indiğini, herhangi bir sözlü veya elle tacize maruz kalmadığını, bu konu ile ilgili herhangi bir müracaatının bulunmadığını ve kimseden davacı ve şikayetçi olmadığını beyan etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haberin Devamı

Açıklamayı görür görmez şok oldum. Antalya emniyetini aradım, “Neden bana göndermediniz, benimle paylaşmadınız bu açıklamayı” diye sitem ettim. “Kusura bakmayın, o kısmı bizim hatamız oldu” dediler. Hanımefendi acaba korkup mu böyle bir ifade verdi diye, haberdeki kadını aradım “Bu nedir?” diye sordum. Son derece alakasız, anlamsız cevaplar verdi.

Bu nasıl iş arkadaş? Bir insan neden böyle bir şey yapar? O gün telefonda bizzat bir arkadaşımın da aracı ve tanık olduğu anlattıklarıyla polise verdiği ifadenin alakası yok.

Gazete basıldığı için duramadım hemen internetin yayın yönetmenini arayıp yazıma hemen bunu ekleyin en azından internette olsun, köşeme ekleyin lütfen dedim. Sağolsunlar kırmadılar.

Söz konusu Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, muhatabım da bir kadın olmasa çok farklı bir tonda yazardım bu yazıyı. Ama yapılan en hafif tabirle çok ayıp. Hanımefendi nasıl özür diler bilmiyorum ama ben kendi adıma Antalya’daki tüm taksicilerden böyle bir çarpıtmaya aracı olduğum için özür diliyorum. Hala anlamış değilim bir insan niye böyle bir şey yapar? Yazık...

Haberin Devamı