Gündem Antalya'nın '23 Nisan' Valisi: Hastanelerde büyüdüm

Antalya'nın '23 Nisan' Valisi: Hastanelerde büyüdüm

Paylaş
Antalya'nın '23 Nisan' Valisi: Hastanelerde büyüdüm

Antalya Valisi'nin koltuğuna, 4'ü organ nakliolmak üzere 25 kez ameliyat olan 7. sınıf öğrencisi İbrahim Berk Yeriş oturdu

4’ü organ nakli olmak üzere 25 kez ameliyat olan 7. sınıf öğrencisi İbrahim Berk Yeriş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, temsili olarak Antalya Valisi oldu.

Haberin Devamı

Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi İbrahim Berk Yeriş, annesi Emine Sebahat, babası Şefik, ağabeyi Çağrı, doktorları ve öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiği Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın koltuğuna oturdu.

Dünyadaki tek çocuk bayramının Ulu Önder Atatürk tarafından hediye edildiğini vurgulayan Yeriş, tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk diledi.
Yeriş, "14 yaşında organ nakliyle hayat bulan çocuklardan biriyim. Çocukluğum hastanelerde geçti. Bu yüzden hep benden büyüklerle arkadaş oldum. Doktorlar, hemşireler arkadaşlarım oldu" dedi.

Organ naklinden önce istediği gibi oyun oynayamadığını belirten Yeriş, organ nakli sonrasında oyun oynama fırsatı bulduğunu söyledi. Organ nakline "evet" diyen aileler sayesinde şans bulduğunu vurgulayan Yeriş, "Lütfen organlarınızı bağışlayın. Organlar çürüyeceğine benim gibi çocuklara hayat versin. Benim gibi binlerce çocuk, yüz binlerce büyük insan organ bekliyor. Ben de aynı sıkıntıyı yaşadığım için neler çektiklerini çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk böbreğini 10 yıl önce babasından aldığını ifade eden Yeriş, bundan bir yıl sonra kendi kilosu ve boyundaki "Berkant"tan karaciğer ve böbrek nakli yapıldığını, son olarak da annesinin 8 ay önce böbreğini bağışladığını kaydetti.

-HASTANE GÖRMEK İSTEMİYOR-

Yeriş, bir soru üzerine, "Uçak mühendisi olmak istediğini" söyledi. Çocukluğundan bu yana geçirdiği ameliyatlar nedeniyle bazılarının "doktor ol" diye telkinde bulunduğunu ifade eden Yeriş, "Çocukluğum hastanelerde geçti, o nedenle hastane görmek istemiyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Sağlık Müdürü Ahmet Bilgin’i telefonla arayan Yeriş, özellikle öğrencilerin güvenliği ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için alınan önlemleri sordu. Yeriş, Akaydın’a daha fazla oyun alanı ve bisiklet yolu kazandırılması talimatı verdi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin’in, organ bağışını teşvik etmek için yaptıklarını anlatan Yeriş, bazılarının dini inançları nedeniyle organ bağışından çekindiğini belirtti. Yeriş, "Kur’an’da da bir sure var. Kim bir insana can vermişse tüm insanlara can vermişcesine sevap kazanır" diyerek, Maide suresini hatırlattı.

Haberin Devamı

Diyalizle ilgili bir soru üzerine, bir ara haftada üç gün beşer saat diyalize girdiğini belirten Yeriş, şunları anlattı:
"Moral olarak kendini kötü hissediyorsun ama böbrek hastaları diyalizde bir şeyler yiyip içebiliyorlar. O yüzden bazen diyalize gitmek istiyordum ama organ naklinden sonra her zaman bir şeyler yiyip, içebiliyorsunuz. O yüzden organlarınızı bağışlayın."

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile de sohbet eden Yeriş, evine özel öğretmen gönderildiğini belirterek, bu şekilde hizmet alan başka çocuk olup olmadığını sordu. Gülay da 42 çocuğun evine öğretmen gönderildiğini bildirdi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın "Valilik o kadar da zor değilmiş, değil mi?" sorusu üzerine Yeriş, "Bir gün yetiyor" yanıtını verdi.
Temsili Antalya Valisi Yeriş, dün akşam bir yemekte iş adamları tarafından Antalya Emniyetine ihtiyacı olan 111 araçtan 103’ünün bağışlandığını ifade ederek, hayırseverlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Turizm sezonunun açıldığına da işaret eden Yeriş, kent gelirinin yarısının turizmden elde edildiğini vurguladı. Orman yangını tehlikesine karşı da özellikle piknik yapan vatandaşları uyaran Yeriş, ormana cam atığı, sigara atılmamasını istedi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Yeriş’e çeşitli hediyeler verdi.

-TIP LİTERATÜRÜNE GEÇTİ-

Organ naklinin simge çocuklarından biri haline gelen İbrahim Berk Yeriş, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle yaşamı boyunca küçük operasyonlar hariç tam 25 kez ameliyat masasına yattı. Henüz 1.5 yaşındayken ameliyathane ile tanışan Berk’e 3 kez böbrek nakledildi. Berk, 8 yaşında karaciğer nakliyle de tıp literatürüne geçti. 6 aylıkken böbrek hastalığı teşhisi konulan Yeriş, böbrek ve mesanesinde oluşan taş nedeniyle 1.5 yaşından itibaren defalarca ameliyat oldu. 6 yaşında babasının bağışladığı böbrekle bir süre yaşama tutunan Berk’in vücudu böbreği reddedince bu kez hem karaciğer hem de yeni bir böbrek nakli gerekti.

Haberin Devamı

Berk’e 8 yaşındayken de Antalya’da trafik kazasında hayatını kaybeden 6 yaşındaki Berkant Ünsel’in organları hayat verdi. Dünyada ilk kez 6 yaşındaki bir çocuktan alınan karaciğer ve böbrek aynı anda 8 yaşındaki bir başka çocuğa nakledildi. Karaciğer nakli yapılırken aynı anda yine Berkant’tan alınan böbrek de nakledildi.

Berk’in böbreği yeniden iflas edince bu kez annesi Sebahat Yeriş oğluna can verdi.