Gündem Antalya'nın en kalitelisi seçildiler ama olmadı

Antalya'nın en kalitelisi seçildiler ama olmadı

Paylaş
Antalya'nın en kalitelisi seçildiler ama olmadı

Okul müdürleri değerlendirmesinde Eğitim Bir Sen haricindeklere düşük puanlar verilerek, müdürlük görevleri sonlandırıldı

Görevlerine son verilen müdürler arasında okulu Antalya’nın en kaliteli okulu seçilen Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakaş, MEB’in en kaliteli ekip seçtiği Kazım Şanöz Ortaokulu’nun Müdürü Alim Zeybek gibi başarılı isimler de bulunuyor.

Antalya’da toplam 1448 okulda 4 yıllık görev süresi dolan 407 okul müdüründen 190’ı, 75 puan altında aldıkları gerekçesiyle atanamadı. Sendikalara göre ise bu 190 okul müdürünün tamamı, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen dışındaki Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen’e üye okul müdürlerinden oluşuyor.

Puanlama sistemine göre okul müdürlerine verilen notlarda şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. 2014 yılında Antalya’nın en kaliteli okulu seçilen Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi’nin müdürü Eğitim İş Sendikası üyesi Mehmet Karakaş’a 37,5 puan verildi. Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, bu yıl TÜBİTAK’ın proje yarışmasında bölge birincisi, Türkiye 4’üncüsü, üç yıldır verdiği mezunların üniversiteye yerleştirme oranı her yıl yüzde 90’ın üzerinde ve İLBAP sınavlarında her yıl Konyaaltı’nda birinci, Antalya’daki anadolu liseleri arasında ise dördüncü oldu. Ancak ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinden hiç puan alamadığı için Karakaş, 37,5 puanda kaldı.

ZEYTİNKÖY’ÜN BAŞARILI MÜDÜRÜ


Antalya’da adı uyuşturucuyla anılan Zeytinköy bölgesindeki Kazım Şanöz Ortaokulu ise Roman çocuklardan kurulan Zeytin Ritim Grubu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın festivaline katılma hakkı kazanmıştı. Hem bölgedeki kötü alışkanlıklardan öğrencileri uzak tutmak hem de bölgenin demografik yapısı nedeniyle öğrencilerin içindeki ritim duygusunu açığa çıkarmak ve geliştirmek gibi farklı projelere imza atılan okulun müdürü Alim Zeybek, son iki yılda müfettişlerin oluşturduğu komisyon denetimlerinde 95- 96 gibi puanlar almıştı. 2010’da görevlendirildiği okul Milli Eğitim Bakanlığı’nca en kaliteli ekip seçilirken, halk oyunları yarışmasında Antalya birinciliği, Değerler Eğitimi Projesi’nde başarılı okul gibi başarılara da imza atılmıştı. Ancak tüm bunlara rağmen Eğitim Sen üyesi olan Alim Zeybek, 50 puanda kalarak müdürlüğe veda etti.