Spor Anthony Joshua - Vladimir (Kliçko) Klitschko maçını kim kazandı? İşte nakavt anı!

Anthony Joshua - Vladimir (Kliçko) Klitschko maçını kim kazandı? İşte nakavt anı!

Paylaş
Anthony Joshua - Vladimir (Kliçko) Klitschko maçını kim kazandı? İşte nakavt anı!

Boks camiasının kilitlendiği Anthony Joshua - Vladimir (Kliçko) Klitschko maçı İngiltere'de ünlü Wembley Stadyumu'nda gerçekleşti. Anthony Joshua, Vladimir Klitschko'yu 11. rauntta nakavtla yenerek IBF ve WBA kemerlerinin sahibi oldu

27 yaşındaki Britanyalı boksör Anthony Joshua, Klitschko'yu mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı ve kemerleri ele geçirdi. Klitschko nakavta kadar sayı üstünlüğünü elinde tutsa da zafer ulaşması için yeterli olmadı. Wembley Stadyumu'nda 80 bin kişinin izlediği boks maçı müthiş bir atmosfere sahne oldu.

Görsel şölenin eksik olmadığı karşılaşma heyecan fırtınası yaratırken, ipi göğüsleyen Anthony Joshua oldu.

İşte Anthony Joshua'nın Klitschko'yu nakavt ettiği an:



Vladimir Klitschko'ya kadar 18 maçının 18'ini de nakavtla kazanan Anthony Joshua, 19. maçında da rakibini nakavt etmeyi başardı.
Geçen sene Tyson Fury'e tüm kemerlerini kaybettiği maçtan sonra ilk kez ringlere çıkan Ukraynalı boksör Vladimir Klitschko ise bir kez daha mağlubiyetle ringi terk etti.

Öte yandan bu karşılaşmaya imza atan her iki boksör de 15 Milyon Dolar'ın sahibi oldu.

ANTHONY JOSHUA KİMDİR?


Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua, (d. 15 Ekim 1989), Şu anki IBF Uluslararası ağır sıklet şampiyonu olan ve ağır sıklette yarışan bir İngiliz profesyonel boksör. Joshua, Nijeryalı anne ve Nijeryalı ve İrlanda asıllı bir İngiliz baba'dan olarak Watford'da doğdu. Kings Langley Ortaokulu'nda okula gitti .Paul Hudak ile yaptigi son maçı kazandı.

2011 Yılı ''Dünya Amatör Boks Şampiyonu''dur.
2012 Yılı ''Olimpiyat Şampiyonu'' dur
2016 Yılı "Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu"dur.

VLADIMIR KLITSCHKO KİMDİR?


Vladimir Vladimiroviç Kliçko, WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO Dünya Ağır sıklet Boks Şampiyonu Ukraynalı boksör. WBC eski kemer sahibi Vitali Kliçko kardeşidir.

Ağır sıklet boks şampiyonalarının 1 numaralı ismi olan Vladimir Kliçko, en uzun süre ağır sıklet boks şampiyonu unvanı olan boksörler sıralmasında 2. sıradadır.

4 majör kemerden üçünün (WBA, IBF, WBO) ağır sıklet kemer sahibi olan Ukraynalı boksör Vladimir Kliçko, aynı zamanda 2 minör The Ring, IBO ile birlikte toplam 5 ağır siklet boks şampiyonluğu bulunmakta. Vladimir Kliçko Transnational Boxing Rankings Board (TBRB) ve International Boxing Association (IBA) tarafından şampiyon kabul edilir.

Vladimir Kliçko'nun Boyu 1.98 metredir ve Rusça, Ukraynaca, İngilizce ve Almanca bilmektedir. En son müsabakasını 28 Kasım 2015'te İngiliz Tyson Fury'e karşı yapmış ve 12 Round sonunda hakemler tarafından mağlup ilan edilerek 11 sene aradan sonra ilk defa kaybetmiş ve 5 kemerinin rakibi Tyson Fury'e gitmesine engel olamamıştır.


Anthony Joshua - Vladimir Klitschko mücadelesi nefes kesti

Haberin Devamı