Beden Sağlığı Antibiyotiği az yazan doktorlara teşekkür belgesi

Antibiyotiği az yazan doktorlara teşekkür belgesi

Paylaş
Antibiyotiği az yazan doktorlara teşekkür belgesi

İstanbul Sultangazi’de antibiyotik kullanım oranının düşürülmesini sağlamak amacıyla reçetelerinde antibiyotiklere daha az yer veren 6 doktora teşekkür belgesi verildi

Sultangazi Kaymakamlığı ve Sultangazi Sağlık Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla Akılcı İlaç Kullanımı Uygulaması kapsamında e-reçete sistemi üzerinden hastalarına ilçedeki diğer doktorlara oranla daha az antibiyotik yazan 6 doktor belirlendi.

Düzenlenen bir törenle doktorlara teşekkür belgeleri takdim edilirken az antibiyotik yazmaya devam etmelerini hatırlatması amacıyla kalem de hediye edildi.


'TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN GEREKLİ OLAN İLACI YAZIYORUM'

Teşekkür belgesi almaya hak kazanan Doktor Aysun Çevik, "Ben hekim olarak kullandığımız ilaçların toplum sağlığını yakından ilgilendirdiğine inandığım için ilaç yazarken sadece gerekli olanı yazıyorum. Bu çalışma bizim farkında olmadığımız kaymakamlığın yürüttüğü bir çalışma. Yoksa bizim inancımız zaten toplum sağlığıyla ilgili gerekli olan ilacı yazmak, gereksiz hiçbir kimyasalı kullandırmamak" diye konuştu.


'GEREK OLMADIKÇA ANTİBİYOTİK YAZMADIM'


Türkiye’de antibiyotiklerin gelişigüzel yazımının önüne geçilmesinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Doktor Sinan Korkmaz ise, "Hastalarla aramda güven ilişkisi var. İlk başta biraz zor oldu ama açıklayarak gerekçesini sunduğumuz zaman aslında hasta da ikna olabiliyor. Gerek olmadıkça antibiyotik yazmamaya çalıştım. Yazmama gerekçemi de hastaya açıkladım, geri dönüşler güzel oldu" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı