Gündem AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklama var mı?

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklama var mı?

Paylaş
AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? Açıklama var mı?

DÜn AÖF soru ve cevapları açıklandı. Şimdi gözler sonuçlarda... Yüz binlerce öğrenci Anadolu Üniversitesinden gelecek habere kilitlenmiş durumda... Peki AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversiteyi dışarıdan bitirmek isteyen üniversite adayları, bu hafta sonu AÖF final sınavına girdiler. Dün itibarıyla soru ve cevaplar yayımlandı. Şimdi gözler AÖF sonuçlarına çevrildi. Özellikle son sınıf öğrencileri sonuçları merakla beklerken "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyorlar.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşen AÖF finalleri için heyecan dorukta... Sınav sonuçları her sınav sonrası önem arz ediyor. Anadolu Üniversitesinin açıklamalarına göre sonuçlar en geç 15 gün içerisinde açıklanıyor. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

AÖF SINAV SONUÇLARI

AÖF GEÇME NOTU NEDİR?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.

Haberin Devamı

BAŞARI NOTU NE DEMEK?

Açıköğretim Sisteminde "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır.

"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.

30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.

Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.

Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.

Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan aynı 58 notu BB harf notuna karşılık gelebilmektedir.

Haberin Devamı