Gündem AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Lİseyi açıktan bitirmek için çaba sarf edenler geçen hafta AÖL sınavına girdiler. Sınav sonrası katılımcılar, AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınava giren tüm adaylar bu sorunun cevabını merak edip internette araştırmaya başladı. Tüm gözler, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) çevrilmiş durumda... Kredi doldurmaya çalışan katılımcılar için büyük bir anlam ifade eden sınavın açıklanmasına çok az bir süre kaldı.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Telefi sınavlarının sona ermesiyle birlikte adaylar gözünü MEB'e çevirdi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yok. Tarih ve saat için adaylar bekleyişte...

KAYIT YENİLEMEYLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

MEB kayıt yenileme hakkında önemli bir duyuru geçerek "Açık Öğretim Lisesinin merkezi sistem ile yapılan sınavlarının organizasyonu ve değerlendirilmesi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Açık Öğretim Liselerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı II. dönem sınavının sonuçlarının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne teslim edilmesinden sonra 2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme iş ve işlemleri başlatılacaktır.

2017-2018 eğitim öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme tarihi belirlendikten sonra http://aol.meb.gov.tr internet adresinden öğrencilerimize duyurulacaktır." açıklamasında bulundu.

KİTAP İHTİYAÇ MODÜLÜ AÇILDI

Halk Eğitimi Merkezlerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kitap ihtiyaçlarını belirleyerek 25 Nisan - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında “e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Halk Eğitimi Merkezleri, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kitap ihtiyaçları için: Mutlaka bu okulların yüz yüze eğitim kurumlarıyla irtibata geçerek, bu kurumlardan aldıkları sayılara göre yukarıda belirtilen tarihlerde “e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden sisteme giriş yapacaklardır.

Öğretim programlarının değişmesi nedeniyle kitapların tamamı (AOO, AÖL, AÖİHL, MAÖL) sistem üzerinden yeniden istenecektir. Kitap ihtiyaçları yıllık olarak belirtilecektir.

Yüz Yüze eğitim yapan Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılında ihtiyaç duyacakları Yüz Yüze Alan Ortak Ders kitapları da;

Kur’an-ı Kerim (9 – 10 – 11– 12)

Arapça (9 – 10)

Mesleki Arapça (11 – 12)

Hitabet ve Mesleki Uygulama (12) (Not: Bu ders 11.Sınıflarda okutulmaktadır.)

Tefsir (11)

Hadis (10)

“e-Yaygın Kitap İhtiyaç Modülü” üzerinden 25.04.2018 – 11.05.2018 tarihleri arasında istenecektir.

Not: Yüz Yüze Eğitim Kurumları bölgelerine en yakın Halk Eğitim Merkezleriyle irtibata geçmelidir.