Bilim - Teknoloji Apple, 1 trilyon barajını geçen ilk şirket oldu
Paylaş
Apple, 1 trilyon barajını geçen ilk şirket oldu

Sonunda beklenen oldu ve Apple’ın piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı. 1 trilyon barajını aşan ilk şirket olan Amerikalı teknoloji devi tarihe geçti

Bildiğiniz gibi Apple son dönemde 1 trilyon dolar piyasa değerine çok yaklaşmıştı. Amerikalı teknoloji devinin 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Amazon’un son dönemdeki müthiş yükselişi bu durumu biraz daha şüpheli hale getirse de, sonunda beklenen oldu ve Amerikalı teknoloji devi tarihte 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Haberin Devamı

ŞİRKETİN GELECEĞİ İÇİN SON DERECE İYİ

2018’in ikinci çeyreği için mali sonuçlarını açıklayan ve beklentilerin üstüne çıkan şirket, bu sayede değerini arttırdı. Özellikle akıllı telefon pazarı dışındaki artış yatırımcıları umutlandırdı. Şirketin giyilebilir teknoloji ve uygulama mağazasıyla elde ettiği yüksek gelirler, şirketin geleceği için son derece iyi bir haberci olarak görüldü.

TARİHE GEÇTİ

Açıklanan bu rakamlar sonrasında yükselişe geçen Apple hisseleri, bugün sabah saatlerinde 206,81 dolara ulaştı. Böylece şirket 1 trilyon dolar kilometre taşını geride bıraktı ve böylece tarihe geçmiş oldu.

FIFA 19 için muhteşem oyun modu!