Bilim - Teknoloji Apple, Bilgisayar Dünyasında Yükseliyor!
Paylaş
Apple, Bilgisayar Dünyasında Yükseliyor!

Popüler teknoloji firması Apple, iPhone, iPad derken bilgisayar sektöründeki markası olan Mac'i unutmuş değil. Hatta bakalım rakamlar Apple için ne diyor...

Apple'da bu sıralar işler her alanda tıkırında gidiyor. Firmanın iPhone ve iPad platformlarındaki başarısı ile birlikte iPod Touch'ın da MP3 çalar sektöründe yükselmesi, Apple yetkililerini gururlandırırken, bir güzel haber de Mac platformundan geldi. Apple'ın bilgisayar sektöründeki oyuncusu olan Mac, rakipleriyle girdiği rekabette yükselmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Araştırma firması IDC'nin yayınladığı bir çalışmaya göre, 2009 üçüncü çeyreğine oranla 2010 üçüncü çeyreğinde firma Mac platformunda tam %24 daha fazla kar elde etti. Mac platformunun bu denli kar artışına girmesi de Apple'a Amerika sınırları içerisindeki üçüncü büyük bilgisayar geliştiricisi olma ünvanını kazandırdı. Firmanın CEO'su Steve Jobs, önümüzdeki hafta Mac ile ilgili sürpriz bir etkinlik düzenleyeceğini açıklamıştı. Bu da, firmanın Mac'e olan inancının son seviyede devam ettiğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.