Bilim - Teknoloji Apple: "Bir kez öde; yeter!"
Paylaş
Apple: "Bir kez öde; yeter!"

Ücretsiz diye indirip oyun sırasında sizden servet dökmenizi bekleyen iOS oyunlarına Apple çözümü!

Apple, App Store müşterilerini büyük dertten kurtarıyor. iTunes App Store'a gelen yeni "Pay Once & Play" (Bir kere öde ve oyna) kategorisiyle birlikte oyun içi satın alım derdine bir son geliyor. Tüm mobil oyunseverleri vuran oyun içi satın alımlara böylelikle bir çare getirecek olan kategori ile alınan oyuna bir kez ödeme yaptıktan sonra oyun içinde herhangi başka bir ödeme yapmanız gerekmeyecek.

Mobil oyun dünyasında oldukça popüler olan "ücretsiz"oyun politikasından sıkılan oyunseverlere derin bir oh çektirecek olan Pay Once & Play sistemi şu an bazı ülkelerdeki App Store'da yayında. Bu kategoriden alışveriş yapan kullanıcılar, daha sonra oyuna devam edebilmek için herhangi bir alışveriş yapmak durumunda kalmayacak. Böylelikle oyuncular oyuna devam edebilmek için enerji doldurma veya bina yapma nedeniyle günlerce veya haftalarca beklemek zorunda kalmayacaklar.

Geçtiğimiz sezon South Park'a da konu olan bu "ücretsiz görünümlü ücretli oyun sisteminin", Apple'ın çözümü ile nasıl etkileneceği merak konusu. Dahası, kategorinin kalıcı olup olmayacağını bile şu an kestirmek zor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Android ve iPhone için en iyi 10 mobil oyun!

Kaynak: CHIP Online