Bilim - Teknoloji Apple, bu şirketi de "yuttu!"
Paylaş
Apple, bu şirketi de "yuttu!"

Apple'ın Microsoft'a vurduğu yeni yumruk; diğerlerinden biraz daha sert oldu!

Apple, birkaç gün öncesine kadar dedikodu olan bir haberi gerçeğe dönüştürdü; Microsoft'un ilk Kinect sensörünü geliştiren İsrailli şirketi satın aldığını doğruladı. Apple'ın PrimeSense'i satın almayı düşündüğüne dair haberler ilk olarak Temmuz ayında ortaya çıkmış, geçtiğimiz hafta yeni bir rapor satın almanın tamamlandığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

AllThingsD'nin raporuna göre ise Apple, PrimeSense satın almasını doğruladı ancak bundan başka herhangi bir detay vermedi. Firmanın bir yetkilisi yoluyla tüm söylediği şundan ibaret oldu: "Apple zaman zaman küçük şirketleri satın almaktadır ve genellikle amaç veya planlarımızı tartışmamaktayız." İsrail merkezli Globes'a göre ise Apple, PrimeSense'i Cuma günü 300-350 milyon dolara satın aldı. PrimeSense'in kurucularının bu anlaşma sonucunda kişi başına 50-80 milyon dolar almaları bekleniyor.

Xbox 360 ve daha sonra Windows için yayınlanan ilk Kinect sensörünün arkasındaki şirket PrimeSense olsa da, Xbox One için geliştirilen ikinci nesil Kinect'in donanımı, Microsoft'un kendisi tarafından geliştiriliyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: CHIP Online