Bilim - Teknoloji Apple’dan beklenmedik bir hamle
Paylaş
Apple’dan beklenmedik bir hamle

Bilindiği üzere şu aralar Apple ve Qualcomm arasında sıkı bir patent tartışması yaşanıyor. Qualcomm, Apple’ı kendi patentlerini kullandığı gerekçesiyle mahkemeye vermişti. Apple ise bahsi geçen 6 patentin, kullanım alanının farklı olduğunu, dolayısıyla bu patentlerden ötürü Qualcomm’a herhangi bir telif hakkı ödemeyeceklerini açıklamıştı

Bu tartışmada son olarak Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf bazı açıklamalarda bulunarak, Apple’ın istedikleri parayı öyle ya da böyle ödemek zorunda olacağını belirtmişti. Hatta Mollenkopf, mahkemenin uzaması durumunda Apple’ın bundan zararlı çıkacağını, çünkü avukatlık ve mahkeme giderlerini de Amerikalı şirketten tahsil edeceklerini söylemişti.

Bu söylemlerden sonra Apple’dan beklenmedik bir hamle geldi. Apple, iPhone ve iPad üretiminde beraber çalıştığı firmalardan yardım istedi. Tayvan’da bulunan Foxconn, Compal, Pegatron ve Wistron, Qualcomm’a karşı bir dava açmaya hazırlanıyor. Federal bölge mahkemesine taşınacak olan davanın sebebi ise Qualcomm’un patent lisansları için aşırı ücret alması ve bazı güven kurallarını ihlal etmesi.

Sızdırılan bilgilere göre, Tavyanlı şirketlerin tüm mahkeme ve avukatlık giderleri bizzat Apple tarafından karşılanacak. Böylece Cupertino merkezli şirket, Qualcomm’a hiç de beklemediği bir yönden darbe indirmiş oldu. Bakalım 4 büyük teknoloji üreticisinin Qualcomm’a karşı açtığı dava nasıl sonuçlanacak. Daha da önemlisi, Apple’ın bu hamlesine, Qualcomm cephesinden acaba nasıl bir yanıt gelecek? Bekleyip göreceğiz.

Xiaomi Mi 5X özellikleri onaylandı

Haberin Devamı