Bilim - Teknoloji Apple iOS 11 ile başına bela aldı
Paylaş
Apple iOS 11 ile başına bela aldı

Apple, iOS 11 için yeni bir güncelleme daha yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte otomatik düzeltme ve Siri’nin kapanma hatası düzeltiliyor

iPhone 8 ailesi X ile birlikte aktif kullanıma sunulan Amerikan teknoloji devi Apple yeni mobil işletim sistemi, çıkışıyla birlikte pek çok sorunu da beraberinde getirmişti.

Çok sayıda optimizasyon sorunu barındıran işletim sistemi için kısa süre pek çok güncelleme yayınlanmıştı. Güncellemeler ile daha kullanılabilir hale gelen iOS 11, halen hata düzeltme güncellemeleri almaya devam ediyor.

SİRİ VE KLAVYEDE SORUNLAR MEYDANA GELDİ


iOS 11.1 güncellemesiyle birlikte sorunların pek çoğu giderilmiş ve kullanıcılar rahat bir nefes almıştı. Ancak, bu kez de Siri ve klavye tarafında yaşanan sorunlar gündeme gelmeye başladı. Klavyenin otomatik düzeltme sistemi ‘I’ harfini kullanmayı engelliyordu. Düzeltme sistemi, ‘I’ yerine otomobil olarak ‘A’ ve kutu içerisinde bir soru işareti getiriyordu. Bu sorun için bir düzeltme rehberi yayınlansa da genel bir güncelleme yayınlanması farz oldu.


GÜNCELLEME KULLANIMA SUNULDU


Pek çok kullanıcının bu düzeltme rehberine ulaşamaması nedeniyle işletim sistemine yeni bir güncelleme yayınlayan firma, iOS 11.1.1 güncellemesini kullanıma sundu. Yeni güncellemeyle birlikte hem klavyenin otomatik düzeltme sistemindeki ‘ı’ sorunu hem de firmanın akıllı asistanı Siri’nin otomatik kapanma sorunu düzeltildi.

Eski cihazları kullanılamaz derecede yavaşlattığı ve pil ömrünü düşürdüğü söylenen iOS 11, gelen tüm güncellemelere rağmen daha eski cihaz kullanan kullanıcılar tarafından tepki görmeye devam ediyor. Pek çok kullanıcı, telefonunu veya cihazını yeni işletim sistemine güncellemek istemiyor.


Yandex 10 Kasım’ı Her Zamanki Gibi Unutmadı

Haberin Devamı