Bilim - Teknoloji Apple onu Samsung'a kaptırdı!
Paylaş
Apple onu Samsung'a kaptırdı!

Apple'da çok önemli işlere imza atan bu önemli isim, şimdi Samsung için çalışıyor!

Apple'ın rakipsiz sanal asistanı Siri, iOS cihaz sahiplerinin en sevdiği uygulamaların başında geliyor. Sesli komutlarla çalışan ve yine sesli cevaplar verebilen Siri sayesinde, mobil cihazların yeni bir çağa girdiğini söylemek yanlış olmaz. Şimdi teknoloji dünyası, bu teknolojiyi geliştiren ekibin başındaki Apple mühendisinin Samsung'a transferini konuşuyor.

Haberin Devamı

Sa geliştirmeye başlayan Luc Julia'nın projesinin ismi SAMI. SAMI'nin amacı, internete bağlanabilen tüm cihazlardan veri toplayabilmek ve bu cihazlarla iletişim kurabilmek. Bu cihazların arasında, akıllı saatler, akıllı gözlükler gibi giyilebilir bilgisayarlar da yer alıyor. Projenin nihai amacı ise tüm Samsung cihazlarının, bu verileri yeni uygulamalarda kullanabilmeleri. Böylece otomobillerden, akıllı ev ürünlerine kadar pek çok cihaz birbiri ile senkronize olarak çalışabilecek. Otomobiliniz ortalama hızınızı ve eve giden yol üzerindeki trafik sıkışıklığı verisini dikkate alarak, evinizdeki akıllı klimaya ne kadar zaman sonra evde olacağınızı söyleyecek ve klima da buna göre çalışmaya başlayacak veya otomobil eve yetişip yetişemeyeceğinizi analiz edip, kaçırmak istemediğiniz bir maçın kaydını alması için akıllı televizyonunuzla iletişime geçebilecek. Televizyonun hafızasında yeterli yer olup olmadığını kontrol edecek, gerekirse sizi bilgilendirip hafızayı boşaltmanızı ve maça yer açmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

Julia, buna benzer teknolojilerin bir örneğini, Kaliforniya'daki bir basın toplantısı sırasında göstererek, Sa sisteme bağlı tüm cihazlardan gelecek ve farklı formatlarda olabilecek verileri okuyabilecek. Kısacası, gerçek anlamda bir sanal beyin olacak.

Samsung'un SAMI'yi geliştirmek için 50'den fazla teknoloji şirketi ile işbirliği yaptığını da anlatan Julia, bu geniş ekosistem sayesinde SAMI'nin vazgeçilmez bir standart olacağının da altını çizdi. Bakalım, Samsung SAMI ile gerçekten bir devrim mi yaratacak yoksa sadece Siri'nin farklı bir klonu ile mi karşılaşacağız...

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünüKaynak: CHIP Online