Bilim - Teknoloji Apple salladı ama yıkamadı!
Paylaş
Apple salladı ama yıkamadı!

Apple, iPhone 6 ile Çin pazarını salladı. Ama yine de "en büyük" ünvanı, diğer bir devin elinde!

Apple'ın iPhone 6'sı, Çin akıllı telefon pazarına büyük bir damga vurdu. Ancak IDC'nin araştırmasına göre Çin'in Android telefon üreticisi Xiaomi yüzde 13.7 pazar payıyla hala pastadan en büyük payı almakta. Apple'ın pazar payı ise yüzde 12.3 olarak gözüküyor.

Geçtiğimiz senenin dördüncü çeyreğinde, Çin kullanıcısını tam kalbinden vuran iPhone 6'nın da katkılarıyla, Apple'ın bu ülkede son zamanlardaki en başarılı dönemi oldu. Üstelik Çin'de iPhone 6'nın 900 dolarlık fiyat etiketiyle satıldığını (yine de ülkemizden ucuz) da belirtmemiz gerek.

Buna rağmen IDC'nin araştırması, Çinlilerin ekonomiden de vazgeçmediğini açıkça ortaya koyuyor. Çinli üretici Xiaomi, özellikle iPhone'un onda biri fiyatına satılan Redmi serisi ile ekonomik pazara hitap ederek liderliğini korumayı başarmış durumda.

Bu pazarın en önemli aktörlerinden olan Samsung için de Çin pazarında işler yolunda gitmiyor. Koreli üretici IDC'nin araştırmasına göre yüzde 7.9 pazar payıyla Huawei ve Lenovo'nun ardından ancak beşinci sırada.

Çin akıllı telefon pazarı 2013'teki çılgın büyüme rakamlarını (yüzde 60) yakalayamasa da geçtiğimiz yılda yüzde 19 büyüdü. Ama bu durum, yerel üreticiler için çok da rahatlatıcı bir durum sayılmaz. Lenovo, Huawei ve Xiaomi'nin bu yıldan itibaren yurt dışındaki pazarlama stratejilerini çok daha agresif şekillendirecekleri tahmin ediliyor...

Haberin Devamı

Resimlerle: Amiral gemileri, Çin malı kopyalara karşı!

Kaynak: CHIP Online