Bilim - Teknoloji Apple sınıfta kaldı!
Paylaş
Apple sınıfta kaldı!

Apple, çok altlarda olması beklenen bu listede, ilk iki sırayı almaktan kurtulamadı!

Apple'ın işletim sistemlerinde geçtiğimiz sene boyunca yaşadığı güvenlik sorunları, iOS ve OS X'in listelerin tepesine yükselmesiyle sonuçlandı.

Apple'ın platformları, güvenlik açıklarıyla öne çıkmasalar da geçtiğimiz sene içinde ortaya çıkan güvenlik sorunları ve rakip Microsoft'un Windows yamalarını zamanında yayınlaması, bu durumu değiştirmiş görünüyor. En son GFI raporunda Windows, ilk üçten geriye düşerken Apple ilk iki sırayı işgal ediyor: OS X 147 açıkla ilk sıradayken, iOS 127 açıkla ikinci sırada...

Üçüncü sırada OpenSSL'deki Heartbleed bug'ı, Shellshock bug'ı gibi ciddi sorunlar yaşayan Linux kernel bulunuyor. Rapor, Mac OS X veya iOS'un sürümleri arasında ayrım yapmamakla yetiniyor. Windows sürümleri ise ayrı ayrı listelenmiş. Eğer Windows da tek işletim sistemi olarak değerlendirilseydi, o zaman listenin tepesinde, açık ara farkla oturuyor olabilirdi.


Açıklara uygulama bazında bakıldığında ise Internet Explorer'ın en yakın rakibi Google Chrome'a göre neredeyse iki kat fazla açık içermesi, IE için durumun vahim olduğunu gösteriyor. Listede Adobe yazılımları ve web tarayıcısı eklentileri ağırlığını koyuyor.

Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı yeni web tarayıcısı Sparan, Internet Explorer'ın eski kodlarından kurtulacağı için açık sorununu aşabilir. Bu arada Apple'ın güvenlik açıklarına karşı daha hızlı tepki vermek için harekete geçmesi şart de görünüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple'ın "şanslı çantası" için kamp yaptılar!

Kaynak: CHIP Online