Bilim - Teknoloji Apple sonunda "dur" dedi!
Paylaş
Apple sonunda "dur" dedi!

Apple, belki de en çok eleştiri aldığı konu hakkında nihayet resti çekti, sert bir tedbire imza attı

Apple, özellikle Çin'de faaliyet gösteren tedarikçilerinin işe yeni işçiler alıp, masrafları karşılamak için onları önce borçlandırarak çalıştırmalarını sonunda yasakladı.

Apple'ın yeni bir ürünün üretimine veya satışına başlaması, firmanın tedarikçilerinin fabrikalarının çok miktarda işçiyi işe alması anlamına geliyor. Ancak tedarikçi firmalar, işe alma masraflarını yeni işe aldığı çalışanlara ödettiği için, çalışanlar işe borçlu olarak başlıyor ve kazandıklarından büyük bir borç yükü altına giriyor. Apple, bu durumu engellemek için bir süredir fabrikalara baskı yapsa da ilk kez bu tür bir yasak getirdi.

Apple'ın işlemler bölümü kıdemli başkan yardımcısı Jeff Willia ödene kadar teslim edilmediğini söylüyor ve artık bu tip durumlara göz yummayacaklarının altını çiziyor.

Apple'ın tedarikçilerinin fabrikalarıyla ilgili eleştiriler yıllardır devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde Foxconn fabrikasının çalışanlarından kötü yaşam şartları nedeniyle "kendilerini öldürmemeleri" için taahhüt aldığı biliniyor.

Resimlerle: Apple Watch'u yakından görün!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı