Bilim - Teknoloji Apple'dan müthiş rakamlar!
Paylaş
Apple'dan müthiş rakamlar!

Apple'ın son dönemleri ne kadar iyi geçirdiğiniz anlamak için, sadece bu rakamlara bakmak bile yeter

Apple'ın fiziksel mağazaları, yakaladıkları rakamlarla büyük teknoloji marketlerini kıskandırmaya devam ediyor. Rakamlar arasında en çok dikkat çekeni, 2014'ün son çeyreğinde ulaşılan 120 milyon müşteri ziyareti.

Şu anda, Dünya üzerinde toplam 453 mağaza bulunuyor. En büyük pazarlardan biri olan Çin'de ilk mağaza 2008'de açıldı; şu anda 21 mağaza var ve 2016'nın sonunda 40 mağaza olması bekleniyor.

Apple'ın bu verileri, yaklaşık 300 mağazaya sahip olduğu 2011'den bu yana yaşanan büyümeyi özetliyor. Çin, en büyük büyüme gözüken marketlerden biri olurken Apple, bu markete daha fazla yoğunlaşmayı planlamakta.

Microsoft ve Sony'nin de benzer çalışmalarının bulunmasına rağmen, OEM alanında Apple'ın mağaza izdüşümü eşsiz bir yere sahip durumda. Ama her şeyin iyi gittiğiniz söylemek de zor. Apple mağazası çalışanlarının, aldıkları maaşlar nedeniyle artan bir şekilde ses yükseltmeleri uzunca bir süredir dikkat çekiyor. Ayrıca iddialı tasarımları sebebiyle binaların mimari sorunlar yaratmaları gibi durumlar da söz konusu...

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple'ın "şanslı çantası" için kamp yaptılar!

Kaynak: CHIP Online