Yaşam Apple'ı dize getiren genç Türk

Apple'ı dize getiren genç Türk

Paylaş
Apple'ı dize getiren genç Türk

iPhone 5'te kullanılacak iOS 5 yazılımını Mert Erdir isimli genç bir Türk kırdı. Dünyayı şaşırtan Erdir, internette günün yıldızı oldu

İstanbul’da yaşayan 17 yaşındaki Mert Erdir, Apple’ı alt etmeyi başardı. Vatan gazetesinin haberine göre; Amerika’nın bilişim devi Apple, önceki gün büyük tartışma yaratan iCloud sistemi ile birlikte güncellenen yeni yazılımı iOS 5’i kamuoyuna tanıttı.

Haberin Devamı

Apple’ın henüz yapım aşamasındaki iPhone 5 telefonunda kullanacağı yazılım için, bir deneme sürümü hazırlandı. Apple tarafından önceden belirlenen yazılım uzmanlarına verilen iOS 5 Beta isimli yazılımı İstanbullu bir genç aşmayı başardı.

Apple’ın bu yazılımını kıran Mert Erdir, başka bir yoldan güncelleme yapmayı başardı.

Tek kuruş harcamadan akıllı telefonu iPhone’a yenilenen yazılımı yükleyen Erdir, sistemdeki bir açıktan yararlandığını açıkladı. Erdir sosyal paylaşım sitelerine yaptığı açıklamada “Amacım kimseye zarar vermek değil, sadece aşık olduğum Apple şirketinin ve belki bir gün tanışabileceğim Steve Jobs’un dikkatini çekmek. Bana Twitter’dan ulaşabilirsiniz. Bu yazılımı param olmadığı için kırdım, bu yüzden hevesli genç bir yazılımcıya bağışlarınızı bekliyorum” dedi. Konuyla ilgili Apple’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı