Bilim - Teknoloji Apple'ın gizli projesi!
Paylaş
Apple'ın gizli projesi!

Apple hakkındaki son söylentilere göre, şirketin gizli ve son derece şaşırtıcı bir projesi var!

Apple'ın yüzlerce çalışanının, gizli bir elektrikli araba projesi üzerinde çalıştığı ve bu arabanın amacının, Tesla ve diğer EV (elektrikli araç) üreticileri ile rekabete girmek olduğu, son günlerde çok fazla konuşulmaya başlandı. Son haber, Wall Street Journal tarafından yayınlanmış durumda ve Apple söylentileri söz konusu olduğunda, gayet başarılı bir seriye sahipler. Haber, konu ile ilgili kişilerden alıntı yapmakta ve Tim Cook'un yaklaşık bir yıl önce projeyi onayladığını söylemekte.

Habere göre, projenin kod adı "Titan" ve proje ekibi şu anda minivan türevi bir araç üzerinde çalışmakta. Ayrıca Apple'ın, üst seviye araba üreticileri ile de görüştüğü de söyleniyor.

Bu söylentiyi destekleyen bir başka durum da, Apple'ın geçtiğimiz yıl içerisinde otomobil mühendisliği üzerinde tecrübesi olan pek çok tasarımcı ve mühendisi işe alması. Hatta yine aynı habere göre, Titan takımının başında eski Ford mühendisi VP Steve Zadesky bulunuyor.

Ancak bu söylenti, Apple'ın bir araba projesi üzerinde çalıştığı hakkında ortaya çıkan ilk söylenti değil. Birkaç hafta önce, sürücüsüz araç teknolojisiyle donatılmış gibi gözüken bir aracın ABD'de ortaya çıkması ve Apple'a ait olduğunun belirlenmesi ile beraber, internet dünyası Apple'ın neler yapabileceği üzerinde tartışmaya başlamıştı.

Wall Street Journal'ın söylediğine göre, "sürücüsüz" kısmı, henüz Apple'ın hedefleri içerisinde bulunmuyor ve firma sadece elektrikli bir araba üretmek ile ilgileniyor.

Eğer bu söylenti doğruysa ve firma çalışmayı yarıda bırakmazsa, bir araba projesinin Apple'ın güvenli bölgesinin oldukça dışında kaldığını belirtmek gerekiyor. Üretim, kaynak, ürün ömrü ve benzeri alanlardaki farklılıklar, iPhone üreticisi için büyük bir zorluk olabilir ve firmanın geleneksel iş modeli de bu alana uymayabilir. Tabii ki araba üretiminin yüksek giriş masraflarına sahip, oldukça pahalı bir iş alanı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Ancak elinizde 178 milyar dolar bulunuyorsa, siz de araba üretme fikrini düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple servetini harcayabileceği 8 şey!

Kaynak: CHIP Online