Bilim - Teknoloji Araba yıkama derdine son!
Paylaş
Araba yıkama derdine son!

Eğer arabasını sık yıkatmayan biriyseniz, Nissan'ın üzerinde çalıştığı bu boyaya hayran kalacaksınız

Pek çok kişi araba kullanmayı eğlenceli bulur. Ancak, kimi için hız, kimi için güç, kimi için havalı bir görüntüyü te sahiptirler. Öyle ki, sadece araç temizliği için üretilmiş pek çok cihaz ve bu işlem üzerinden ilerleyen bir sektör bile bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ancak Nissan, bu derdin sonunu getirmeye niyetli gibi gözüküyor. Japonya merkezli firma, "Ultra-Ever Dry" adı ile kendini gösteren bir boya geliştirme işine girişmiş durumda. Gösterimi yapılan "nano-boya" arabayı tam anlamı ile temizlemiyor da olsa, toz, çamur, yağmur ve yağ gibi öğelerin arabaya yapışmasını önleyerek temizlik işlemine olan ihtiyacı bir nebze de olsa azaltıyor.

Nissan'ın şu anda üzerinde çalıştığı konu ise boyanın hangi hava koşulları altında ne kadar uzun bir süre dayanabileceği. Dünya geneli gezilerek yapılacak olan bu testlerde, aracın karşısına çıkabilecek hemen her koşula karşı hazırlık yapılması planlanıyor.

Firma, bu yazı Avrupa'da geçirmeyi planlıyor. Araştırma merkezi olarak İngiltere kullanılır iken, boyanın deneneceği araç Versa Note olacak...

Haberin Devamı

Resimlerle: Masaüstünüz için inanılmaz araba duvar kağıtları!

Kaynak: CHIP Online