Gündem Arabanın içinde yanarak öldü

Arabanın içinde yanarak öldü

Paylaş
Arabanın içinde yanarak öldü

Sancaktepe'de henüz kimliği belirsiz 30-35 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kişi park halindeki kullanılmayan otomobilde yanarak öldü

İstanbul Sancaktepe'de Ordulu Sokak girişinde park halinde bulunan 06 TZ 868 plakalı otomobilde henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Mahalle sakinleri sokak üzerinde park halindeki bir aracın yandığını itfaiye ekiplerine bildirdi.

O sırada alevleri kendi imkanlarıyla söndürmek isteyen vatandaşların kullandıkları yangın söndürme tüpü bitti. Yoldan geçen araçları durduran vatandaşlar, araç sürücülerinden yangın söndürme tüpü istedi. Durdurulan araçlarda da yangın söndürme tüpü çıkmadı.

ALEVLER BÜYÜYÜNCE MÜDAHALE EDEMEDİLER

Yanan otomobilin içinde bir kişinin camları kırmaya çalıştığını farkeden mahalleli, yanan aracın kapısını zorlayarak açmaya çalıştı. Bu sırada alevler tüm aracı sarınca vatandaşlar kapıyı açamadan geri çekilmek zorunda kaldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan araca müdahale ederek kısa sürede söndürdü. İtfaiye ekipleri arka koltukta yatar vaziyette bir ceset olduğunu gördükten sonra durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, yanan aracın uzun süre önce sokağa terk edildiği bilgisine ulaştı. Görgü tanıkları alevlerden dolayı aracın içindeki kişiyi göremediklerini fakat, yabancı uyruklu evsiz bir kişinin geceleri soğuk yüzünden bu araca girip yattığını, o kişinin olabileceğini öne sürdü.

ARACIN CAMLARINI TEKMEYLE KIRMAYA ÇALIŞMIŞ

Görgü tanıkları ise aracı söndürmeye çalıştıklarını belirterek, yangın tüpünün bittiğini ve büyüyen alevlere müdahale edemediklerini ifade etti. Aracın içinde bulunan kişinin çıkmak için camları tekmelediğini ve kırılan kelebek camından ayakkabısının dışarı düştüğünü anlatan mahalle sakinleri, yangının aracın ön tarafından başladığını söyledi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olay yeri inceleme ekipleri cinayet ihtimaline karşı otomobilin etrafında arama yaptı. Yangının kesin çıkış nedeni polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda ortaya çıkacak.

Ceset olay yerindeki incelemenin ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ramazan Eğri/DHA