Bilim - Teknoloji Arabanızla konuşan akıllı telefonlar
Paylaş
Arabanızla konuşan akıllı telefonlar

Bir yandan araba kullanırken bir yandan da telefonla konuşmaya çalışmak artık geride kalacak. Yeni nesil akıllı telefonlar doğrudan arabamızla konuşabilecek

Cep telefonları artık çoğunlukla çok fazla özelliği bünyesinde barındıran akıllı telefonlara dönüşmüş durumda. Tabi bu dönüşüm yanında bir sürü gerekliliği de getirdi. İnsanlar e-posta almak/göndermek, sosyal ağlarda gezmek, haber okumak, müzik dinlemek, navigasyon cihazı olarak kullanmak gibi daha fazla şey yapabildikleri telefonlarını sürekli ellerinde tutuyorlar.

Haberin Devamı

Mobil Dünya Otomobillerle Birlikte

Yolda yürürken, yatarken yanlarından hiç ayırmadıkları telefonları tehlikeli olduğu halde trafikte dahi ellerinden düşürmüyorlar. Haliyle bu da kötü sonuçlara yol açabiliyor. Zaten çoğu ülkede araçta telefonla konuşmak yasak hale geldi bile. Tabi üreticiler insanların araba sürerken de akıllı telefonlarından ayrı kalmamaları için ellerinden geleni yapıyorlar. İlk önceleri sadece araç içi bluetooth kitlerinin yardıma koştuğu insanlığı şimdi çok daha verimli ve göz alıcı bir teknoloji bekliyor. “Terminal mode” adı verilen bir teknoloji ile artık arabanız telefonunuzla birebir uyumlu olacak.

Terminal Mode

Aslında terminal mode, Nokia'nın belirlediği ve birçok otomobil üreticisinin desteklediği bir standart. Bu standart, veri yollarından bağlantı elemanlarına ve protokollere kadar bütün teknolojiyi detaylı olarak içinde barındırıyor. Terminal mode sayesinde aracınıza USB port ya da Wi-Fi üzerinden bağladığınız telefonunuzun ekranının bir benzeri aracınızda zaten mevcut bulunan ekrana aynen yansıyacak ve bu ekran üzerindeki sabit ya da dokunmatik tuşların bir anda telefon fonksiyon tuşlarına dönüşmesini sağlayacak. Yani yeni nesil araçların müzik seti, klima, araç durumunu gösteren bilgisayar ekranları, portuna taktığınız akıllı telefonunuzun ikizi olacak. Siz de terminal mode destekleyen uygulamaları kolay bir arayüzle, ekran üzerindeki tuşlardan ya da direksiyon kumandasından kullanabileceksiniz. Telefonunuzun navigasyonunu, müzik ve video çalarını araç ekranınızda görebilecek, çağrılarınıza mesajlarınıza sesli olarak veya direksiyon kumandasından erişebileceksiniz. Nokia'nın bu yılın ikinci yarısında çıkan bütün modellerinde terminal mode desteği sunulacağı açıklandı. Aynı şekilde araba üreticileri de son sürat terminal mode üzerine geliştirmelerini tamamlıyorlar. Ford'un araçlarında bulunan ve kendi geliştirdiği Ford SYNC terminal mode teknolojisine benzeyen en iyi örneklerinden biri.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı