Gündem 'Araç delik deşik olmuştu'

'Araç delik deşik olmuştu'

Paylaş
'Araç delik deşik olmuştu'

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu çatışma bölgesine ilk giden ambulans şoförleri yaşanan dehşeti anlattı

Reşadiye’de görev yapan 112 Ambulans Şoförü Aydın Yıldız, saldırının ardından bölgeye ilk giden ambulans şoförünün kendisi olduğunu söyledi.

Yıldız, olay günü yaşadıklarını şöyle anlattı: "O gün nöbetçiydim. Bize acil vaka çıkışı verildi. Biz önce kavga var diye gittik, yolda çatışma olduğunu öğrendik. Orası çok kötü durumdaydı. İlk getirdiğim askerimiz ağır yaralıydı. Onu ameliyata aldılar. Olay yerine ikinci gidişimde şehit getirdim."

"GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYORDU"

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyen Yıldız, bölgenin o gün çok sisli olduğunu belirterek, "Çatışmanın olduğu yerde 300 metrede göz gözü görmüyordu. 200-300 metre aşağıya indiğiniz zaman hava gayet iyiydi. Çatışma yeri çok kötü bir yerdi. Sis çoktu, 2 metre önünü dahi göremiyordun" dedi.

Saldırı sonrası yaralıları almaya giden ambulans şoförlerinden Karahan Atasoy ise 112’ye gelen ihbar üzerine bölgeye gittiklerini ifade etti. İhbarın ardından ilk önce "kavga" diye yola çıktıklarını, daha sonra "çatışma" olduğunun söylendiğini belirten Atasoy, ilk etapta 2 yaralı askeri aldıklarını ve askerleri Reşadiye Devlet Hastanesine getirdiklerini söyledi.

"ARAÇ DELİK DEŞİKTİ"

Bölgenin dağlık olduğunu belirten Atasoy, "Olay anında bölge sisliydi, biz bile gitmekte zorlanıyorduk, görüş mesafesi düşüktü, 2 metre önünü göremiyorduk" diye konuştu.

Atasoy, saldırıya uğrayan askeri araçla ilgili ise "Olay yerine gittiğimizde araç lastikleri patlamış, çamları kırılmış haldeydi. Aracın her tarafı delik deşikti. Yani o anı yaşamak çok üzücüydü, çok duygulanıyorum. Allah kimsenin başına vermesin" ifadelerini kullandı.

Aracın saldırı sonrası devrilmemiş, ancak lastikleri patlamış şekilde durduğunu ifade eden Atasoy, "Araç çok kötü, feci şekilde kurşunlanmıştı" dedi.

Saldırının gerçekleştiği yerin dağlık ve virajlı olduğunu bildiren Atasoy, "Araç tam viraja girerken 3 taraflı çapraz ateşe almışlar, haince bir pusu olduğu apaçık ortaya çıkmıştı" diye konuştu.