Gündem Aracın altında 20 metre sürüklendi

Aracın altında 20 metre sürüklendi

Paylaş
Aracın altında 20 metre sürüklendi

Teravih namazını kıldıktan sonra evine giden 73 yaşındaki Abdurrahman Satır, kendisine çarpan otomobilin altında 20 metre sürüklenerek öldü

Adapazarı'ndaki kaza, dün saat 22.00 sıralarında Yenimahelle Çevreyolu Caddesi'nde meydana geldi. 5 çocuk babası Abdurrah Satır, teravih namazını kıldığı camiden çıkıp evine doğru giderken çift yönlü Çevre yolu olarak bilinen Hal Caddesi'nde yolun karşı tarafına geçmek istedi. Bu sırada Adapazarı'ndan Karasu yönüne giden Ömer A.'nın kullandığı 54 EL 197 plakalı otomobil, yaşlı adama çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil Abdurrahman Satır'ı yaklaşık 20 metre sürükledikten sonra durdu. Abdurrahman Satır kaza yerinde öldü. Kaza sonrası sürücü gözaltına alınırken kazayı duyup koşan Satır ailesinin fertleri gözyaşlarına boğuldu.

Kazanın duyurması üzerine toplanan yaklaşık 150 kadar mahalle sakinleri bölgede sık sık kaza olduğu için yolu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. Öfkeli kalabalık daha önce 2.5 kilometrelik yolda bulunan kavşağın Karayolları tarafından kapatılması nedeniyle yolda trafik yoğunluğunun yaşandığını belirterek tepki gösterdi.

Polislerin uyarılarına rağmen mahalle sakinleri yolu trafiğe açmazken bölgeye Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü çağırdı. Yaklaşık 1.5 saat süren bekleyiş ardından gelen Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne, gerekenin yapılacağını belirterek halkı ları ikna etti. Öfkeli grup, daha sonra yolu trafiğe açarak dağıldı.

Süleymanbey Mahallesi'nde oturan Mehmet Köroğlu kazanın olduğu yerde daha önce kavşak bulunduğunu, karayolları ekiplerinin 2.5 kilometre arayla kavşak yapılabileceğini belirterek, mevcut kavşağı kapattığını öne sürdü. Kavşağın kapatıldığı yolda 2 yılda meydana gelen kazalarda 6 kişinin öldüğünü beliriten Köroğlu, şöyle dedi:

“Yolda her yıl birkaç kişi vefat ediyor. Kısa süre sonra okullar açılacak ve çocuklarımız okula gidecek. Okula gidecek öğrenciler karşıya geçerken kazaya maruz kalıyor. Aracımızla karşı yola geçmek için üç kilometre yol gidip geliyoruz. Yolun açılması için kaç can vermemiz lazım?”
Mahalle sakinlerinden Hüseyin Tanrıkulu, gece yarıları araç seslerinden duramadıklarını belirterek, “Bazı gençler yarış yapıyor. 2.5 kilometrelik düz yol. Çoğu zaman ışıklarda kaza oluyor. Yolun açılması ve kırmızı ışık konulması lazım. Yolun karayollarından alınarak belediyeye devredilmesi gerekiyor” dedi.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)