Dünya Aracını gerçek insan saçı ile kapladı

Aracını gerçek insan saçı ile kapladı

Paylaş
Aracını gerçek insan saçı ile kapladı

Değişik modellerde ve tasarıma sahip modeller kullanıldığını daha önce görmüştük. Fakat bu sefer bir saç stilisti öyle bir modelle insanların karşısına çıktı ki görenleri şaşkına uğratıyor. İtalyan stilist aracını insan saçı ile kaplayarak bir herkesi hayrete düşürdü

İtalyan saç stilisti Maria Lucia Mungo, sahip olduğu Fiat 500 model arabasını tamamı ile saçlar ile kapladı. Gerçek insan saçı ile kaplanmış olan araba, dünyanın en tehlikeli arabası seçildi.

Maria Lucia Mugno adlı kadın, insan saçı ile kaplı orijinal (!) arabasının içinde 150 saat geçirdi. Tüm yüzeyi saçlarla kaplı olmasından dolayı ise aracın ağırlığı da %20 oranında artış gösterdi. Mugno tarafından özenle bakılan ve dezenfekte edilen saçlar ise yıkanır, ağartılır, boyanır ve elle kurulur durumda. Hindistan’dan satın alınan saçların maliyetini soracak olursanız, 106 bin dolardan daha fazla maliyete sebep oldu.



Webtekno’un haberine göre tüm yüzeyi kaplı olan aracın, saçlardan mahrum kalan tek kısmı ise motoru olarak gösteriliyor. Bu ise yangın tehlikesinden dolayı düşünülmüş. Aslına bakarsanız bu olay ilk olarak bir bahis üzerine başlamış. Bir arkadaşı Mugno’ya tamamen saçlardan kaplı bir araba yapamayacağını iddia etmiş ancak Mugno’nun tasarladığı arabaya bakılırsa, iddianın kaybedeni Mugno değil.

Haftada bir defa tüm saçları yıkayan ve arabasına bakım yapan kadın, saçları yıkadıktan sonra bazen de kısaltabiliyor. Koltukları dâhil her yeri saçlar ile kaplı bu araba ile siz ne düşünüyorsunuz? Bu araba ile bir tura ne derdiniz?

Haberin Devamı