Av. Hakan TOKBAŞ Aracını satan kişi de değer kaybı isteyebilecek
HABERİ PAYLAŞ

Aracını satan kişi de değer kaybı isteyebilecek

Haberin Devamı

1.06.2015 tarihinde yürürlüğe giren Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları uyarınca, kaza tarihi ile sigortaya ihbar tarihi arasında aracını satmış olan kişiye “değer kaybı” tazminatı ödenmiyordu.

Elbette bu durum, hak ihlaline yol açıyor ve aracını değer kaybı ile birlikte zararına satan kişi tazminatını alamıyordu.

Bu yönde Enstitü’ye de oldukça fazla sayıda şikâyet geliyordu.

Neyse ki Danıştay, tüketicinin imdadına yetişti ve Hazine Müsteşarlığı'nın yayımlamış olduğu genel şartlardaki bu garip hükmün yürürlüğünü durdurarak, aracını satan kişilerin de (olması gerektiği gibi) değer kaybı tazminatı alabilmelerinin önünü açtı.

Merak edenler için ilgili kararın mercii ve numarası şu şekilde: Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İtiraz No: 2017/176

İlgili karar, 1.06.2015 tarihinde yürürlüğe giren Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları’nın EK.1’de yer alan 2/4 bendinin yürürlüğünü durdurmuştur.

Bu durumda, eğer son iki yıl içerisinde kaza yapmışsanız ve daha az kusurlu iseniz, karşı tarafın trafik sigortasından, aracınızı satmış dahi olsanız, “değer kaybı” tazminatınızı istemeyi unutmayın!

Haydi, hemen geçmişe dönün ve tarihlere bakın, zamanaşımına uğramadan yapmanız gereken başvurular ve almanız gereken tazminatlar olabilir!

Araç değer kaybı ile ilgili detaylı ve geniş bilgi için, yazarları içerisinde bulunduğum, şu an konusunda tek kitap olan, “SORULARLA ARAÇ DEĞER KAYBI” (Mayıs – 2017, Aristo Yayınevi) kitabını inceleyebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder