Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Arada bir sorun çıkabilir
HABERİ PAYLAŞ

Arada bir sorun çıkabilir

Haberin Devamı

Uzun süreli beraberliklerin eşlerin cinsel heyecanını azalttığı biliniyor. Tabii böyle olunca arada sorunlar yaşanabilir. İnsanın ruh hali ve davranışları nasıl değişiyorsa cinsel performansı da zaman içinde bazı değişiklikler gösterebilir, bunu dert etmek anlamsız.

SORU: Neden ben rüyada boşalmıyorum?

24 yaşındayım, bekarım. Daha önce birçok kez cinsel deneyimim oldu. Hepsi başarılı geçti. Ancak insel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece boşalma olmuyor Bu bir sorun mu? Bir uzmana başvurmam gerekir mi?

CEVAP

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

SORU: Bazen erken boşalıyorum

44 yaşında, 17 yıllık evliyim. Sıkıntı olduğum günlerde eşimle ilişkiye girmek istediğimde erken boşalma ve ereksiyon sorunum oluyor. Önceleri böyle bir sorunum olmazdı. Bazen de hiç sorun yaşamıyorum. Karımı tatmin ediyorum, ama ara sıra sorun oluyor. Rahat ve huzurlu olduğum zaman çok iyiyim. Bir de bazı arkadaşlarla kıyaslama yapınca etkileniyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

17 yıllık evli bir erkeğin eşi ile birlikte olmasında arada sorun yaşaması gayet doğal ve insani bir durum. Aynı partner ile uzun süreli beraberliğin cinsel heyecanı azalttığı bilinen bir gerçektir. İnsanın tüm fiziksel ve psikolojik aktiviteleri gibi cinsel performansı da zaman içinde değişiklikler gösterebilir. Bunları hiç kafanıza takmayın. Arkadaşlarınızın kahvede cinsel performansları, cinsel organ boyutları vs. hakkında anlattıklarına da hiç inanmayın, siz de onlara istediğiniz kadar kendinizi övebilirsiniz, dilin kemiği yoktur.

SORU: Tedavim nasıl yapılırsa uygun olur?

Film ve muayene sonucunda meni kanalımda 1.8 mm bir taş olduğu tespit edildi. Bu sonuca doktorum ultrason çektirerek vardı. Taş kanal ağzındaymış. Tedavi için iki yol varmış. Biri cerrahi diğeri de lazer tedavisi. Tedavi yöntemleri kafamda soru işaretleri bıraktı. Cerrahi müdahale ve lazerin artı ve eksi yönleri nelerdir? Lazer tedavinin ilerleyen zamanlarda özellikle spermler üzerinde genetik problemlere yol açabilir mi?

CEVAP

Meni kanallarınız çift taraflıdır. Sadece birinin ağzında olan bir taş veya kireçlenmenin size rahatsızlık verme ihtimali düşüktür. Eğer çocuğunuz olmuyorsa ve meni değerlerinizdeki düşüklük nedeniyle bu ameliyatı olmanız önerildi ise kapalı cerrahi veya lazer yöntemlerinin birlikte veya ayrı ayrı kullanımı düşünülebilir.

Bu bölgedeki bir lazer uygulamasının sperm hücrelerinde genetik-kromozomal degisikliklere neden olarak hamilelikte sorun yaratması mümkün değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder