Dr. Haydar Dümen Arada bir yapılmalı...
HABERİ PAYLAŞ

Arada bir yapılmalı...

Haberin Devamı

Bazı erkekler kendi kendini tatmin etmekten yorgun düşüyor, bazıları ise hiçbir şey yapmıyor. Gençler, ikisi de doğru değil. Arada bir mastürbasyon yapmak iyi olur. Bu durum sizi geleceğe hazırlar, ilişkiler için faydalı olur. Ama her şeyde olduğu gibi fazlası zarar...

BÖYLE SORU YOK!

Büyük diye kız vazgeçti

Cinsel organım büyük. Kız arkadaşım bunu görünce ilişkiye girmekten vazgeçti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ne yapacağını bilemem okurum. Kızın geleceğine olumsuz bir şey söyleyemem. Diyelim ki ayakkabı alacak, ayakları küçük. Atasından çocuğa miras kalmış çizmeler ya da büyük pabuçlar var. Ne giyilir, giyilse ne doğru dürüst yürünür. Giyen ne yapsın? Diyelim ki ayakkabı patik gibi, ne olacak? Her şey dengi dengine olmalı, hak yerini bulmalı ki uyum sağlansın. Kız, hakkını kullanmış, okurum büyüklük havasından payını almış. Geriye uyumlu ilişki kalmış. Zaman ve şans ağlarını örecek, bakalım size ne getirecek?

Sertleşmeyi nasıl uzatırım

19 yaşındayım, erken boşalıyorum, bir daha sertleşmiyor. Ereksiyonu uzun tutmak için ne yapmalıyım? Sevgilimi mutlu edememekten korkuyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma psikolojinin yapısı ve heyecanın kapısıyla ilgilidir. Heyecan, bütün sistemleri alarma geçirir, insanı titretir, konuşmayı kekeletir, damak kurur, kalp 100’ün üzerinde tempoyla vurur da vurur. Bu atışları partnere duyurur. Çözüm: Alışkanlık yani şartlanma. Olumlu, güvenli ortamda denemelerle her şey yerine oturur. Bunun için de önce evlilik oluşacak, partner hep erkeğinin yanında olacak. İşte o zaman tedavi için doktora ortam hazırlanacak.

Kadına yaklaşınca isteğim artıyor

26 yaşındayım. Ne zaman bir kadına yaklaşsam isteğim artıyor, çok heyecanlanıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, hayırlı olsun diye söze başlayayım. O heyecanlar yemekler için duyulan iştah gibidir. Mide, lokma ha geldi, ha gelecek diye gardını alır, sabırla bekler. Bu sırada “Hadi hadi” diye ağzın suyu akar. Mide gıdayı eritecek suyu hazırlar. Geriye iştah açan yemeğe kaşık sallamak kalır!!! Ya da bu duygular ilişkide “Ya başaramazsam”, “Ya yanlış yaparsam” korkularıyla büyür. El ayak titrer, ne var ki heyecansız da aşk yaşanmaz ki. Bu durum aynı at eğitimine benzer. Atın üzerine binilmeden eğitim olmaz ki.

Zevk suyu geliyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla telefonda sıradan şeyler konuşurken benden zevk suyu geliyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, konuşmaya da sıvıya da devam. Ama konuşmanız insani değerler üzerinde olsun. Fazla erotizme kaçmayın. Ayrıca konuşmalar sırasında mastürbasyona alışmamaya bak. Gerisi sorun değil.

İlk ilişkide kanama olması şart mı?

21 yaşındayım. İlk ilişkide kızlık zarının yırtıldığını erkek anlayabilir mi? Mutlaka kanama olur mu? Olmazsa sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım rekor kırıyoruz. Bu konuda kaçıncı baskı artık bilmiyorum. Kızlık zarı esnekse kanamaz, erkek de kanamadığı zaman bunu anlayamaz.

Kocam hemen ilişkiye giriyor

30 yaşında, 1 çocuk annesiyim. Eşimle birlikte olurken acı çekiyorum. Bana elini bile sürmeden hemen ilişkiye giriyor. Boşanmayı düşünüyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, haklısın. Pek çok kadının ortak sorunlarından biri. Tek çözüm eşinle oturup çok net konuş. Bana anlattıklarını anlat. Ayrılabileceğini dahi ona biraz duyur, sonra ilgini biraz azalt. Bakalım, eşin nasıl tepki gösterecek? Daha sonra yeniden haberleşelim.

Geceleri boşalıyorum

18 yaşındayım. Hiç mastürbasyon yapmadım, ilişkiye girmedim. Bazen geceleri boşalıyorum. Sizce sorun mudur?

CEVAP

Değerli yavrum, sorun yok ama hayatın gerçeklerine girmek lazım. Arada bir mastürbasyonun en azından ne olduğunu öğren ki objeler arasındaki ilişkide ileride transfer rahat olsun.

Kan durmamış

24 yaşındayım. Nişanlım 20 yaşında. Biz ilişkiye girdik. Nişanlımın kızlık zarı yırtıldı. İlişkiye girdiğimizden beri 3 gün olmasına rağmen hâlâ kan geliyormuş. Bu normal mi yoksa bir doktora gidelim mi?

CEVAP

Değerli okurum, gelen kanın miktarı önemli. Steril bir gazlı bezle oraya tampon yapın. Yarım saat kadar tutun. Kan çoksa mutlaka bir hekime gidin. Ama ufak ve azsa bir süre sonra diner. 5-10 gün cinsel perhizde olun, birleşme yapmayın.

Kâbus gibi geliyor

24 yaşında kızım. Evlendiğimde ilk geceden çok korkuyorum. O gece bana kâbus gibi geliyor. Bu korkumu nasıl yenebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bu konuyla ilgili kitaplar oku. Ayrıca arkanda doğanın sonsuz gücü var. O sana yardımcı olacak. Çocuğun da olacak, her şey yoluna girecek. Ama bana sorarsan erken evlenme.

Denedik ama olmadı

23 yaşında kızım. İlişkiye girmek istiyorum, birkaç kez denedik, ben hep geri ittim. Ne yapacağım. Ömür boyu böyle mi olacak?

CEVAP

Sevgili okurum, evlendikten sonra kendine geleceksin. Ortak bir yol bulacaksınız. Takıldığınız yerde biz devreye gireceğiz. Şimdilik aynen devam.

Gebe miyim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve erkek arkadaşım içime boşaldı. 10 gün önce adet görmem gerekiyordu ama kanama başlamadı. Hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Test yaptırırsan kesin cevabı öğrenirsin. Tehlikeli sularda yüzüyorsunuz.

Penisim ne kadar olmalı?

22 yaşındayım, penisimi küçük buluyorum. Karşı cinsin hamile kalması için uzunluk en fazla ne olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, kadının gebe kalması için penisinin vajinaya girmesi şart değildir. Yani penis 1 santim bile girse gebelik şansı tam girmiş kadardır. Bu nedenle gebelikle penis boyunun ilgisi yok.

Neden harekete geçmiyor?

20 yaşında kızım. 1 yıldır erkek arkadaşım var. Buluşunca o kadar yakın davranıyorum ama o hareket bile etmiyor. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili yavrum, fazla sataşma, sınırları aşma. Böyle tehlikeli oyunlara da bulaşma. Biraz daha büyüyüver be yavrum! Sonra ben sana bak ne bilgiler vereceğim.

Geç boşalıyorum

22 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girerken sertleşmiyor ve geç boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda doktorluk bir sorunun yok. Mastürbasyonu azaltmazsan haftada 3-4’e indirmezsen ileride sorunlar çıkacak. Ve bu sorunlar büyüyecek. Doktorun işi de zorlaşacak. Senin cinselliğin de kendi yolundan çıkacak. Aman yavrum irade. Biraz karşı cinse yönel.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanetler patlamayan bombalar bile yüreklerde potansiyel bir kuşku olarak kalır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder