Gündem Aranan örgüt lideri sevgilisinin evinde yakalandı

Aranan örgüt lideri sevgilisinin evinde yakalandı

Paylaş
Aranan örgüt lideri sevgilisinin evinde yakalandı

Konya'da 'suç örgütü kurmak ve yönetmek, zorla senet ve çek imzalatmak ve tahsilat yapmak, işyeri kurşunlanmak, kasten adam yaralamak ve öldürmek' suçlarından hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla 1.5 yıldır aranan 48 yaşındaki Mehmet Yaprakçı, sevgilisinin evinde yakalandı

Mehmet Yaprakçı, ilk olarak 2003 yılında bir restoranda döküm atölyesi sahibi Remziye Bayındır’ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına karıştığı iddiasıyla tutuklandı. 3 yıl sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi’nin 2009 yılında düzenlediği operasyonda ’suç örgütü kurmak ve yönetmek, zorla senet ve çek imzalatmak ve tahsilat yapmak, işyeri kurşunlanmak, kasten adam yaralamak ve öldürmek’ suçlamasıyla şebeke üyeleriyle birlikte gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 1 yıl sonra ise daha önceki tutuklandığı süre göz önünde tutularak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı verildikten sonra 1.5 yıldır aranan Mehmet Yaprakçı, sevgilisi Nursel A.’nın evinde yakalandı. Evde yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca bulundu.

Mehmet Yaprakçı ve sevgilis yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Yaprakçı’nın, Süper Toto 2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Konya Şekerspor’da kaleci olan oğlu 24 yaşındaki Gürsel Yaprakcı’nın 1 Haziran 2011 tarihinde, alacak-verecek kavgasında öldürülmesinin ardından cenazeye katılmadığı ve saklandığı süre içinde de oğlunun intikamını almak için plan yaptığı öne sürüldü.

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)