Gündem Aranırken adliyede geziyordu

Aranırken adliyede geziyordu

Paylaş
Aranırken adliyede geziyordu

100 kişiyi kandırıp 500 bin lira elde eden 'dolandırıcılık çetesi' çökertildi. Kendini Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı olarak tanıtan çete lideri polis tarafından aranırken sık sık adliyeye gidiyordu. Bir avukat ile bir polis de çeteyle bağlantılı oldukları suçlamasıyla gözaltına alındı

İstanbul’da lüks bir dairede sevgilisi Z.Y. ile yaşayan Fehmi T. yurt çapındaki bir dolandırıcılık çetesini yönetiyordu. Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı olduğu yalanını söylüyordu. Bu yüzden adamları ona ‘Başkan’ diye hitap ediyordu. Bazen de siyasilerle yakın ilişkisi olan holding patronu rolündeydi! Fehmi T.’nin yanısıra adamları da kendilerini hakim, savcı, işadamı gibi tanıtıyordu. Böylece yakınları cezaevinde bulunan kişileri kandırıyorlardı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu numarası!

Kurbanlarına “Yakınını hapisten çıkaracağız” diye yalan söylüyorlardı. Bu yalana inananların paralarını alıyorlardı. Bazı kurbanlarını da ‘iş bulacağız’ yalanıyla kandırıp dolandırıyorlardı. Çetenin Milletvekili Kamer Genç’i de dolandırdığı öne sürüldü. Fehmi T. kurbanlarının yanında siyasileri arıyormuş gibi rol yapıyordu. Hatta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu arıyormuş gibi yaparak genel başkanlığını tebrik etmişti! Ama karşısında Kemal Kılıçdaroğlu değil bir adamı vardı. Amacı, kurbanlarının gözünü boyamaktı. 30 sabıkası olan Fehmi T. dolandırıcılıktan aranırken Antalya Adliyesi’nde dolaşıyordu. Adliyedeki kameralar tarafından da görüntülenmiş ama yakalanmamıştı! Üstelik adliyenin kafeteryasındaki garsonlara bahşiş bile dağıtmıştı.

Haberin Devamı

Deliller avukat bürosunda

Antalya polisi önceki gün Fehmi T. ve sekreterliğini yapan sevgilisinin yanı sıra adamlarını da yakaladı. Gözaltına alınan 9 kişi arasında Antalya Barosu’na kayıtlı avukat S.F.M. ile Antalya Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis C.S. de var. Suçlanan avukatın bürosunda çok sayıda sözleşme ele geçti. Sözleşmelerin çoğunda yakınları cezaevinde olan kişilerden alınacak para miktarı yazılıydı. Fehmi T.’nin dairesinde de avukat cübbesi bulundu.

Soner KOCAER/DHA