Siyaset Aranıyorlar
Paylaş
Aranıyorlar

İfade vermeleri için görüldükleri yerde yakalanmaları istenen kapatılan DTP'li vekil sayısı 6'ya çıktı. Mahkeme kararının uygulanması Türkiye'yi biraz daha gerecek

'GÜNSÜZ VE ZORLA’

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün kapatılan DTP’li vekiller Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk’un haklarında açılan davalar nedeniyle ifade vermeleri için ‘Günsüz olarak zorla’ getirilmesine karar vermişti. Bu karar, dört ismin görüldükleri yerde yakalanmaları anlamına geliyordu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi dün de Fatma Kurtulan ve Sebahat Tuncel hakkında aynı kararı verdi. Böylece görüldüğü yerde yakalanmaları istenen vekil sayısı 6’ya çıktı.

SAVCILIK İLETECEK

Mahkeme kararı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis ve jandarmaya bildirilecek. Kolluk güçlerinin 6 ismi gördükleri yerde yakalayıp mahkemeye götürmesi gerekecek. Karar TBMM polisine ve vekillerin oturduğu yerlerdeki karakollara da iletilecek. Anayasa Mahkemesi’nin DTP hakkında verdiği kapatma kararının gerekçesi yayınlanmadığı için Aysel Tuğluk, Ahmet Türk’ün vekilliği devam ediyor.

Haberin Devamı

FİİLİ GÖZALTI

Aysel Tuğluk, Ahmet Türk ve BDP’ye katılan dört vekilin Meclis’e gelmeleri durumunda yakalanıp ifadeye götürülmesi mümkün. BDP’liler, polisin izlediği bir basın açıklaması veya benzeri etkinliğe katılmaları halinde de karar uygulanabilecek. Karar, “günsüz” olduğu için polisin nisan ayını beklemesi şart değil. Bu nedenle Türk, Tuğluk, Demirtaş, Tuncel, Kurtulan ve Ayna, bir bakıma fiili gözaltında tutulacak.