Dünya 'Arap baharı Türkiye'yi korkutmuyor'

'Arap baharı Türkiye'yi korkutmuyor'

Paylaş
'Arap baharı Türkiye'yi korkutmuyor'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e röportaj yapan Arap El Hayat gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye'yle ilgili bir izlenim yazısı kaleme aldı

Londra'da yayımlanan Arap El Hayat gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Gassan Şerbil, Türkiye'nin Arap ülkeleri içim model teşkil ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le bir röportaj yapan ve Türkiye izlenimlerini kaleme alan Şerbil, Arap ülkelerinin Türkiye örneğinden yararlanacakları çok şey olduğunu yazdı.

Arap gazeteci, Türkiye'nin Arap baharından çekinmediğini, çünkü halkının istediğini seçebildiğini, bu nedenle de yönetimi devirmek istemediğini belirtti.

Türk liderlerin, Arap ülkelerindeki gibi bir sabah kalkıp, "halk yönetimi devirmek istiyor" sloganını duymaktan korkmadıklarını belirtti ve örnek olarak Gül'ün "Türkiye'de demokrasi ve ifade özgürlüğü var" sözlerine atıfta bulundu.

Şerbil ayrıca, Gül'ün "böyle bir sorundan çekinmediklerini, halkın değişim istiyorsa bunu sandıklar aracılığıyla gerçekleştirme olanağına sahip olduğunu" söylediğine de işaret etti.

Haberin Devamı

Gassan Şerbil, halkının taleplerini dikkate almakta, insan haklarına saygı göstermekte ve yaşam düzeylerini yükseltmekte geciken Arap ülkelerinin ayaklanmalarla sarsıldıklarına işaret etti.

İran'ı örnek vererek, kimse Tahran'a gidip modelinin sırını sormadığını ve onu örnek almak istemediğini belirten Arap Gazeteci, Türkiye'ninse güvenli bir sükünetle davranırken bölgenin önemli bir aktörüne dönüşmekte olduğunu kaydetti.

"Yaşadığı çağla barışık olan Ankara'nın dinlemek isteyenlere söyleyecekleri var" ifadesini kullanan El Hayat Genel Yayın Yönetmeni, yazısını, Arap ülkelerine çok çabuk hareket edilmesi gerektiğini çünkü zamanın dolmakta olduğunu uyarısında bulunarak bitirdi.