Gündem Arapaşı yemeğinden zehirlenen 13 kişiden 1'i öldü

Arapaşı yemeğinden zehirlenen 13 kişiden 1'i öldü

Paylaş
Arapaşı yemeğinden zehirlenen 13 kişiden 1'i öldü

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde 3 aileden 13 kişi yedikleri Arapaşı yemeğinden sonra rahatsızlanarak hastanelere kaldırıldı

Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 13 kişiden 1 kişi öldü, 4 kişinin de durumunun ağır olduğu bildirildi. Felahiye İlçesi’ne bağlı İsabeyli Köyü’nde oturan üç aile, hamur ve tavuksuyu çorbasından yapılan ve bölgede ’Arapaşı’ olarak bilinen yöresel yemekten yedi.

Haberin Devamı

Saat 20.00 sıralarında rahatsızlanan 13 kişi, önce Felahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan ve durumları ağır olduğu için Kayseri Eğitim ve Araştırma , ERÜ Tıp Fakültesi ile özel hastanelere kaldırılan 13 kişiden bir kadın, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Biri çocuk, biri kadın ve 2’si erkek 4 kişinin de durumunun ağır olduğu belirlendi.

Kayseri Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, "Şu ana kadar 1 ölü ve 4 durumu ağır olmak üzere 13 kişinin zehirlendiği belirlendi. Her ne kadar İsabeyi köyü sakinlerinin Arapaşı yemeğindeki tavuk çorbasından zehirlendikleri bildirilse de, çorbanın yanındaki hamura tarım veya haşere ilacı karıştığı konusunda kuşkularımız var. Zira zehirlenenlerde, tarım ilacındaki zehirlenmeye benzer gözlerde küçülme gözlemledik" dedi.

Haberin Devamı

JANDARMA YEMEK YENİLEN EVDE İNCELEME YAPTI

Kayseri’nin Felahiye İlçesi’ndeki İsabey Köyü’nde Temel, Erkoç, Pala ve İşgüzar ailesinden 13 kişi yedikleri ’Arapaşı’ olarak bilinen yöresel yemekten sonra gıda zehirlenmesi belirtisiyle Felahiye Devlet Hastanesine başvurdu. İlk müdahalesi yapılan köylüler daha sonra ambulanslarla Kayseri’deki hastanelere sevk edildi. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen 50 yaşındaki Elif Pala kurtarılamadı. Tedaviye alınan köylülerden 3’nün ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Bu arada, yakınlarından haber almak isteyen köylüler Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Jandarma ekipleri de yemek yenilen İsabey Köyü’nde evde inceleme yaptı.

DHA